Спецпрокуратурата е отказала да образува досъдебно производство по сигнала на

...
Спецпрокуратурата е отказала да образува досъдебно производство по сигнала на
Коментари Харесай

И спецпрокуратурата не откри нередности с плажните дискотеки на Слънчев бряг

Спецпрокуратурата е отказала да образува досъдебно произвеждане по сигнала на вицепремиера Валери Симеонов против туристическия министър Николина Ангелкова за плажните нощни заведения в Слънчев бряг, научи “24 часа ”.

Според магистратите няма учредения да се образува досъдебно произвеждане, тъй като липсват данни за осъществено закононарушение от страна на туристическото министерство, което да е в компетенциите на Специализираната прокуратура.

В сигнала си Валери Симеонов твърдеше, че чиновниците на Николина Ангелкова са дали категории на петте плажни нощни заведения нелегално. Според вицепремиера Симеонов петте плажни нощни заведения на “Слънчев бряг - юг ” нямат място на плажа, защото не са краткотрайни постройки, а монолитни. Тогава пред медиите той твърдеше, че от петте заведения идвал наднормен звук. Това обаче не бе упоменато в сигнала му до прокуратурата, тъй като той е единствено против категоризацията на заведенията.

Валери Симеонов сезира спецпрокуратурата при започване на юни. Малко по-късно строителният надзор взаимно с Министерството на туризма и с геодезисти направиха инспекция на същите плажни заведения и откриха, че заведенията THE ONE, La Cubanita, Cacao beach, Del Mar и BEDROOM са законни постройки. Причината - конфигурацията, която заемат и мястото, на което са ситуирани, подхождат на схемата, одобрена от министъра на туризма и основния проектант на Несебър.

При дейностите си министърът на туризма не е позволил нарушавания на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, нито на други закони, е заключението на спецпрокуратурата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР