Спецоперацията в Украйна доведе не само до санкции и отмяна“

...
Спецоперацията в Украйна доведе не само до санкции и отмяна“
Коментари Харесай

Съюзници са готови да се бият под руските знамена. Ще включи ли Китайски легион?

Спецоперацията в Украйна докара освен до наказания и „ анулация “ на всичко съветско на Запад, само че и до прилив на благосклонности към Русия в страните от „ световния Юг “. Хиляди хора показват желанието си да се включат в редиците на въоръжените ни сили, с цел да се борят против глобализма.

В китайския сегмент на интернет набира известност видеото на консуматор на име Уло, който се включи в помощ на съветската войска и разгласи, че от Китай са изпратени дронове за нашите бойци.

" Знаете, че не обичаме нацистите да предават дронове на фронта! Китайско-руската дружба е безконечна, успеха ще бъде наша ", сподели видеоблогърът.

Приливът на благосклонности към страната ни е необикновено събитие за Средното царство. През последните десетилетия китайците остават неутрални в интернационалните спорове. 24 февруари 2022 година беше значима дата.

Рязкото повишаване на позитивното отношение към Русия беше изненада и за западните анализатори. Проучване на Централноевропейския институт за азиатски проучвания през май предходната година сподели, че отношението на жителите на Китайската национална република към страната ни е не просто положително – ние сме пред останалите.

Около 80% от китайците имат позитивно отношение към Русия, а единствено 12% имат негативно отношение. Отношението към Съединени американски щати е тъкмо противоположното – това е най-нехаресваната страна от жителите на Китай (60% правят оценка международния хегемон отрицателно и единствено 31% положително).

В същото време през последните три години отношението към нас измежду жителите на Китай се е подобрило при 78,66% от интервюираните, до момента в който отношението към Съединени американски щати се е влошило при 59%.

Същата оценка беше доказана и от американския Галъп през декември 2022 година - януари 2023 година Русия се счита за съдружник или стратегически сътрудник от 69% от турците, 79% от китайците и 80% от индийците. За съпоставяне, единствено 8% от британците и малко над 10% от американците споделят това мнение.

Готови сме за борба “

Поднебесната империя не беше изключение. В доста страни от по този начин наречения „ световен юг “ хората са подготвени да заловен оръжие, с цел да защитят Русия против центрирания върху Съединени американски щати международен ред.

В интернет можете да намерите видеоклипове от разнообразни елементи на Африка, където въоръжени хора непосредствено декларират желанието си да се причислят към редиците на нашите войски.

" Ние сме Централноафриканските сили, Африканските национални сили, Централноафриканската република, Централноафриканската национална войска. Ние сме подготвени да помогнем на нашите съветски братя. Руснаците са наши сътрудници ", споделиха представители на ЦАР.

" Дори светът да каже, че може да се бие с Русия, ние, сътрудниците на Русия, сме подготвени да й помогнем да се бие в Украйна. Ние сме подготвени, в случай че Русия ни помоли и ни каже да отидем в Украйна, ние ще отидем с цялата увереност ", обявиха те.

" Ние ще помогнем на руснаците да се борят против страните от НАТО, които не могат да ни сплашат. Ние сме подготвени да се бием, тъй като Русия ни оказа помощ да се бием у нас и ние победихме. Ще помогнем на Русия да се бие по-добре в Украйна ", прибавиха централноафриканците.

" Знаем, че НАТО стои зад това. Ние, камерунците, в случай че ни помолят да отидем и да подкрепим Русия, ще отидем без опозиция ", споделя мъж, който се показа пред РИА Новости като жител на Камерун.

" Ние, конгоанските бойци, сме подготвени да подкрепим Русия в борбата против Украйна. Всичко, което се случва там е дело на европейци, сподели жител на Конго в друго видео.

Преди малко повече от седмица синът на президента на Уганда Мухуси Кайнеругаба приказва за решимостта си да пази Русия:

" Наречете ме „ Путинист “, в случай че желаете, само че ние, угандийците, ще изпратим бойци да пазят Москва, в случай че в миналото бъде застрашена от империалистите! "

А по-рано чухме непрозрачни подмятания за готовността да застанат един до друг с нас първите лица на КНДР. Според сестрата на Ким Чен-ун Ким Йо-джонг Северна Корея " постоянно ще стои в един окоп с армията и народа на Русия ".

Между другото, точно Ким Йо-джонг анализаторите дефинират за вероятен правоприемник на сегашния водач на КНДР (сега тя заема поста заместник-началник на отдела на Централния комитет на Работническата партия).

Русия, къде е твоят Чуждестранен легион?

Има причина да се мисли за образуването на личен аналог на Чуждестранния легион. Нашият зложелател го има: наемници от десетки страни по света, от Колумбия до Япония, се бият за Украйна.

Властите в Киев споделят, че те са 20 хиляди, макар че The New York Times е песимистичен към тези числа, като твърди, че в реалност можем да приказваме за 1500 бойци. За бандеровците обаче това е по-добре от нищо.

Опитайте се да хванете хиляда и петстотин момчета в Лвов или Киев. Ще видите сюжети с викове и кавги с мобилизирани, които са задоволителни за две седмици напред.

На заседание на 11 март 2022 година президентът на Русия Владимир Путин разпореди на Министерството на защитата да обезпечи присъединяване на доброволци от целия свят в СВО. Според съветския водач единствено от Близкия изток са получени 16 000 поръчки. Уви, към момента не наподобява това условие да е изпълнено.

Междувременно Русия има всички благоприятни условия да задейства набирането на доброволци в другарски страни. Банално е да се отварят пунктове за приемане непосредствено в Уганда, в Централноафриканската република, в Мали, в КНДР (обаче, като се имат поради строгите коронавирусни ограничавания на Пхенян, можете да действате по друг метод - да вземем за пример по силата на двустранно съглашение с даването на огромни стопански преференции в подмяна на доброволци и действително унищожаване на санкциите).

Идеята за основаване на задгранични доброволчески формирования в състава на нашата войска е доста настояща, счита Алексей Кочетков, началник на Координационния съвет на рускосъюзното придвижване.

За нуждата от основаване на такива звена се приказва още през 2014 година, когато стартира Руската пролет, само че те не доведоха до нищо. Имаше единствено единични случаи, когато хората идваха частно на личен риск и участваха във военните дейности.

" Причината това да не се получава преди и в този момент да върви с такова скърцане е сложността на армейската администрация ", показа мнението си пред " Първи съветски " Алексей Кочетков.

" Като цяло, тя се отнася с съмнение към всевъзможни доброволчески начинания, като в действителност попречва всеобщите начинания, даже тези, които идват от съветски жители. И ние сме изправени пред това на нашето равнище, участвайки в СВО като доброволци. Ясно е, че има още повече спънки за чужденците ", съобщи той.

Какво от това?

Има голям брой хора, които са подготвени да се борят за идеалите на християнския свят, за обичайните човешки полезности против неонацизма, сатанизма, американския експанзионизъм. Остава да прибавим и политическата воля на виновните лица.

" Аз персонално познавам голям брой хора, които още на следващия ден са подготвени да дойдат и да се причислят, относително казано към Руския задграничен легион ", добави Кочетков.

" За да поддържат не на думи, а на каузи своите съветски братя и да се борим против американския и западния неоколониализъм като цяло ", добави той.

В същото време концепцията за Руски задграничен легион може да изглади и казуса с миграцията, уверен е политологът. Лицата на военна възраст от страните от Централна Азия и Кавказ, които желаят да получат паспорт на съветски жител, би трябвало да преминат военна работа в зоната на СВО.

С това първо ще потвърдят лоялност към новата Родина и второ ще се легитимират изцяло в нашето общество, тъй като с това ще покажат, че не са пристигнали за стопански облаги и обществени стратегии, в сложни времена за отбрана на страната, която с право могат да нарекат своя.

Но за практическото използване на тези оферти Държавната дума ще би трябвало незабавно да прегледа закона „ За задграничните доброволци “, където този въпрос ще бъде решен.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР