Спецоперацията на ГДБОП и специализираната прокуратура на територията на община

...
Спецоперацията на ГДБОП и специализираната прокуратура на територията на община
Коментари Харесай

Изкарали по бели гащи кмет при спецакцията в Несебърско срещу купуването на цигански гласове

Спецоперацията на ГДБОП и профилираната прокуратура на територията на община Несебър е стартирала още в 7:30 часа, написа "Флагман ". Масовите претърсвания, обиски и почнали арести са за почит на търговците на гласове.

Според информация на медията, през изтеклата седмица цената на един цигански глас е стигнала 300 лв. и дори се е наложило взети към този момент вкупом пари от тартори в селата Оризаре, Тънково, Кошарица и Гюльовца да връщат назад получени суми за по 150 лв. на глас. Доколко тези клюки са истина, се постанова да се обясни през днешния ден след подадени сигнали в Министерство на вътрешните работи.

Рекордната цена от 300 лв. се доближава за първи път. До този миг най-скъпо продаваните гласове бяха регистрирани през 2011 година – до 200 лева
Прокурор е влезнал в къщата на досегашния кмет Николай Димитров в новия кв. Черно море в 7,30 часа тази заран.

Там претърсването продължи до 13,10 часа. Оказа се, че нищо тревожно не е открито в фамилното жилище на дългогодишния градоначалник. В момента той е спокоен, само че уплашени са били брачната половинка му и децата.

„ В интерес на истината претърсващите са се държали доста деликатно и не са стресирали фамилията. Това, което са търсили, не са го разкрили, само че и не са нанесли забележими вреди и непреодолимо стеснение за домакините”, сподели човек от екипа на Николай Димитров.

Не по този начин обаче са се отнесли униформените с къщата на претендента за кмет от „ Движение 21” в Свети Влас Атанас Япаджиев. Неговият дом безусловно е бил извърнат с краката нагоре.

Япаджиев отхвърля какъвто и да било коментар, той отпътува за Истанбул, пътуването му било по бизнес каузи и планувано от дълго време, само че се наложило поради акцията да закъснее с потеглянето.

Претърсен е домът и на Петър Хрусафов – претендент за общински консултант от коалиция „ Българска социалистическа партия и ПК Тракия”. Търсят се описи с гласоподаватели и пари.
Според очевидци, в село Оризаре от вкъщи му тази заран е бил изведен досегашният кмет от Политическа партия „ МОРЕ” Неделчо Неделчев, който обаче не взе участие в актуалните избори.

„ Това беше учудващо за всички ни, само че преди малко разбираме, че е бил изведен по бели гащи не с цел да го арестуват, а с цел да показва къщи на обвинени в изборна търговия”, сподели осведомител, представен от Флагман.бг.

Двама са задържани в село Оризаре. И двамата са от ромски генезис, само че са от тарторите в ниското ходило. Това са Гунди и Наско.
Всички участници в актуалните избори, които към момента не са „ посетени”, треперят от боязън.

Флагман.бг предизвестява полицейските органи, че следва най-голямата покупко-продажба на гласове на 26 против 27 октомври през нощта. Търговията ще се разиграе в посочените нагоре села, които са обитаеми най-вече с роми.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР