Спецоперация на СДВР доведе до задържането на трима, съпричастни към

...
Спецоперация на СДВР доведе до задържането на трима, съпричастни към
Коментари Харесай

Полицията в София и Русе задържа ало измамници, откраднали над 70 000 лв.

Спецоперация на Столична дирекция на вътрешните работи докара до задържането на трима, съпричастни към повече от 10 телефонни измами в София. Общата стойност на добитите по лъжливия метод средства възлиза на над 70 000 лв.. Два ма от обвинените са арестувани в София, третият е задържан на територията на Русенска област. В хода на следствието е открито, че мъжете, на 55, 46 и на 37 години, са звънели на инцидентно определени телефонни номера и под претекст, че се организира полицейска интервенция за задържане на телефонни измамници, присвоявали от пострадалите разнообразни суми.

При извършените процесуално-следствени дейности, в жилището на един от арестуваните е открито огнестрелно оръжие, незаконно добито при една от измамите, когато стара жена предоставила железна касета с пари и оръжието вътре в нея.

Материалите, събрани по случая, са докладвани в Софийската районна прокуратура, оповестиха от Столична дирекция на вътрешните работи. Единият от мъжете е разпитан в качеството на очевидец и освободен. Като обвинени по формираното досъдебно произвеждане са привлечени 55-годишният и 37-годишният. Наложени са им ограничения „ задържане под стража “. Работа по документиране на цялостната им незаконна активност продължава.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР