Специфични разлики в годините може да доведат до развод сочат

...
Специфични разлики в годините може да доведат до развод сочат
Коментари Харесай

Определени възрастови разлики могат да направят мъжете с 80% по- склонни за развод

Специфични разлики в годините може да доведат до бракоразвод сочат изследванията

Ако вие и вашият брачен партньор сте женени от известно време, може да не позволите на дребните неща да ви трансформират – в това число разликата във възрастта ви. Независимо дали сте с 2 или 12 години разлика, може да го видите като изцяло ирелевантен фактор във вашата връзка. Разбира се, възрастта не дефинира щастието, само че изследванията са открили, че това може да повлияе на един брак. Мъжете най-често се отхвърлят от връзки, в случай че са по-младите. Всъщност, когато една жена е избран брой години по-възрастна от брачна половинка си, шансът той да инициира развода може да нарасне внезапно. За да видите каква е тази разлика във възрастта, прочетете нататък.

Докато разликата във възрастта сред съпрузите не дефинира 100 % дали бракът ще бъде сполучлив или не, тя постоянно може да играе роля в това дали ще продължи или не. В изследване от 2016 година, оповестено в Journal of Marriage and Family, откривателите се стремят да открият по какъв начин разликата във възрастта може да повлияе на вероятността от бракоразвод.

Какво сочат изследванията?

Изследовател и професор от Нюйоркския университет, Пола Ингланд, и нейният екип разгледаха данни от 3622 двойки, интервюирани за националното изследване на фамилиите и семействата от 1987 до 1988, 1992 до 1994 и 2001 до 2002. В някакъв миг през 1997 до 2002 година 747 от тези двойки са се развели или са се разделили. Тези участници бяха запитани кой е основател на развода и какъв брой огромна е разликата във възрастта сред съпрузите.

Резултатите откриха, че мъжете, които са женени за по-възрастни дами, най-вероятно ще се разведат. Ако мъжът е с жена, която е три или повече години по-възрастна от него, възможностите му да изиска бракоразвод могат да се усилят до 87 %.

По време на изследването откривателите видяха, че рискът на дамата да желае бракоразвод може да се усили заради разлика във възрастта. Резултатите изясняват, че когато една брачна половинка е три или повече години по-млада от брачна половинка си, възможностите й да стартира и да се разведе, могат да се покачат с 40%. Но в случай че брачният партньор има жена, която е по-младата, възможностите му да изиска бракоразвод могат да намалеят с 50%.

Въпреки, че възрастта може да каже толкоз доста за една връзка, това изследване също по този начин откри, че прекомерно огромната разлика във възрастта може да е неприятен знак. По-конкретно, за всяка спомагателна година, през която брачната половинка е по-възрастна от брачна половинка си, рискът той да изиска разлъка може да се усили с 8%.

Инфо: https://bestlifeonline.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР