Специалното звено на полицията в Делхи, което се занимава с

...
Специалното звено на полицията в Делхи, което се занимава с
Коментари Харесай

”Bulli Bai” - приложението, от което може да си купиш... жена

Специалното звено на полицията в Делхи, което се занимава с киберпрестъпления, арестува юноша на име Бишной в североизточния щат Асам в четвъртък. „ Той е основният съзаклятник и основателят на приложението “, сподели Малхотра, заместник-комисар на екипа за киберпрестъпления пред BBC.

По-рано тази седмица полицията в Мумбай арестува първите трима обвинени - Вишал Кумар, 21-годишен студент по инженерство в южния град Бангалор и младежите - Швета Сингх, 18 и Маянк Рават, 21 в северния щат Утаракханд

И в двата случая не е имало действителна продажба, само че задачата е била да се деградират и унижават мюсюлманските дами - доста, от които са гласни за надигащата се вълна на индуисткия шовинизъм при премиера Нарендра Моди.

„ Sulli “ е високомерен жаргонен термин на хинди, употребен от десните индуски тролове към мюсюлмански дами, а „ bulli “ също носи позорен смисъл.

„ Още няколко души са арестувани за разпит. Ще проверяваме този случай до разумния му край “, сподели Сатедж Пател, младши министър на вътрешните работи на щата Махаращра пред английската медия.

Списъкът с дами в приложението включва няколко журналистки, боливудска актриса и 65-годишната майка на липсващ индийски студент.

Критиците споделят, че онлайн тормозът против мюсюлмански дами се е влошил през последните години в поляризирани политически климат в Индия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР