Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на

...
Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на
Коментари Харесай

Цветанка Дикова от София: В Израел има какво да научат от д-р Емилова

 доктор Людмила Емилова Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

От 4 години Цветанка идва в България поради медицинския център на доктор Емилова. Семейството й се е открило в Израел преди четвърт век. Медицинските услуги и организацията на опазването на здравето там са отлични, само че има какво да научат от доктор Емилова, уверена е госпожа Дикова.

Тя, брачният партньор й, майка й, синът й са намерили най-хубавото за себе си в центъра на лекарката, където са получили не просто лекуване, а духовна мотивация за реализиране и запазване на здравето. Първото си идване при доктор Емилова Цветанка свързва със събития от 2010 година. Нарича я черна година в своя живот и си дава сметка, че програмата на лекарката се оказва по този начин нужното й избавление. Тогава умира татко й, страдал дълготрайно от бъбречно заболяване и прекарал над 3 години на хемодиализа. Скоро след тежкия удар идва и втори – брачният партньор й получава инсулт и дясната му страна се сковава. Той е необятно скроен създател – преподавал дърворезба, статуя и изобразяване, дизайн, работил с известни професори от Художествената академия. След първия инсулт за малко време мъжът получава още два. За 6 месеца лекарите в Израел съумяват да го възстановят до степен още веднъж да работи с дясната ръка, въпреки и не напълно пълноценно. Тогава стартира настойчиво да търси различни лекувания отвън хоризонтите на формалната медицина и попада на книгата на Лидия Ковачева. Там открива случая на доктор Емилова – сама преобърнала живота си след срещата с великата българска лечителка.

Мъжът идва в медицинския център, натрупал 105 кг и със 7 медикаменти, които трябвало да пие цялостен живот. Още в първите дни 3 от тях отпадат, а за идващите лекарства в листата доктор Емилова е безапелационна, че също ще останат в предишното. Той бързо смъква килограми и се усеща чудесно. След 20 дни на плодове, чай и мед, Цветанка не може да го познае. Пред себе си има вдъхновен, убеден и спокоен за бъдещето човек. Леко е скептична, когато след второто си идване, отново за 20 дни, в медицинския център, брачният партньор й упорства да го посети и тя.

Цветанка има затлъстяване, страда постоянно от остри респираторни болести, изтезават я настойчиво главоболие и болки в гръбначния дирек. След напрежението на черната 2010 година постоянно получава сърцетуптене, има възприятие на тревога, напрегната е и с потиснато въодушевление. За здравето си не се замисля изключително, заета със фамилията и всекидневието.

Насърчавана от брачна половинка си и впечатлена от думите му, че благодарение на доктор Емилова станал нов човек, Цветанка прави първите си 10 дни на плодове, чай и мед на Боровец. Още 10 дни от програмата Цветанка извършва сама след връщането си в Тел Авив и споделя, че нищо не я е затруднило и не й е предизвикало неудобства. Захранването е също 20 дни по скица, направена за нея в медицинския център. До идващото си идване – след година, дамата и фамилията й се хранят по препоръките на доктор Емилова. Всяка неделя Цветанка остава на плодове, фрешове, чай и вода, а на идващия ден употребява плодове и зеленчуци. В менюто имат ястия от булгур, елда, нахут, чия и други, доста плодове и зеленчуци. Любим десерт за фамилията са бонбоните със сусамов тахан “Рафаело но доктор Емилова ” и дамата постоянно ги майстори.

Още след първото идване при доктор Емилова доста от недоволствата й изчезнали. Но при ехографско проучване в медицинския център през 2015 година на Цветанка разкрили яйчникова киста с величина 43 мм и дали препоръки за справяне с казуса без лекарства и интервенции. Връщайки се в Тел Авив, дамата потърсила консултация с известни експерти. След прегледи и проучвания с инсталация от последно потомство, те били изумени от точността на диагнозата експертите от медицинския център на доктор Емилова. А с апетит и здравословно хранене кистата се стопила.

Цветанка е посещавала медицинския център и дружно с майка си. Възрастната жена имала високо кръвно и никакви медикаменти не помагали. Само след няколко дни в медицинския център апаратът посочил стойности 110/70 и тези отлични резултати се задържали без лекарства.

В последните две години дружно с Цветанка идва и синът Даниел. След първата стратегия преодолял като че ли по знамение компликациите в учението – поради изразяването на непознат език – иврит, и даже е взел доста сложни изпити за образование като пожарникар.

Цветанка стартира всеки собствен ден с признателност към Бог и ориста, срещнали ги с доктор Емилова.

Рецепта


Бонбони „ Рафаело но доктор Емилова “


 60-2 В лекцията си за предотвратяване от остеопороза доктор Емилова споделя с пациентите своя лесна рецепта, извънредно потребна за здравето на костите и подобаваща за подслаждане на малчуганите.
Небелени сусамови зрънца се смилат за няколко секунди в кафемелачка. Към тях се прибавя мед с по-твърда консистенция и се обърква до гладка примес. Предварително се накисват за 12 ч. бадеми. Оставят се да поизсъхнат и се обелват доста елементарно. Всяка бадемова ядка /по предпочитание може и половинка/ се обгръща с тахановата примес и бонбоните се овалват в кокосови стърготини. Вместо тях може да се употребява за овалване какао и ще имаме шоколадови рафаело.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР