Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на

...
Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на
Коментари Харесай

Д-р Емилова ми показа верния път към здравето

 34-1

Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 4500 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

Случайността е прецизен общ брой от неслучайни събития, споделя постоянно доктор Емилова. Потвърждава го казусът на Пенка Методиева от София, която пристигнала в медицинския център като компаньон на щерка си, без да го е възнамерявала. Приятелите на младата жена имали някаква спънка и с цел да не я остави сама в задачата за събаряне на килограми, Пенка се озовала при доктор Емилова. Лекарката й предложила да си направи предлаганите в медицинския център лабораторни и инструментални проучвания.

Жената от години имала заболяване на десния бъбрек. Кризите с мъчителни болки били дежурни всеки месец, изхвърляла камъчета и имала многочислени недоволства. 3 пъти й правили екстракорпорална литотрипсия (разпрашаване на бъбречни камъни), само че без резултат. Бъбречните проблеми постоянно водят до високо кръвно налягане и това не подминало и Пенка. Започнала да приема лекарства, само че без необикновен резултат. В медицинския център се открило, че има високи стойности на пикочната киселина, а черният дроб е омазнен. Открили и хиперинсулинизъм, предхождащ диабета. Освен това злъчката на дамата била отстранена преди години. При ехография се открил още по-опасен факт- карцином на левия бъбрек. Пенка била шокирана, тъй като в левия бъбрек нямала болки и при постоянния надзор в лечебните заведения (последен от тях-само два месеца преди инцидентното й посещаване при доктор Емилова) не бил открит туморен развой.

Д-р Емилова беше извънредно загрижена и настоятелна, спомня си дамата. Накара ме незабавно да потърся експерти и да не отсрочвам интервенция, съгласно нея наложителна при моето положение. Изследване със скенер в софийска болница удостоверило диагнозата, незабавно била назначена интервенция и левият бъбрек-отстранен. Установило се, че десният бъбрек е в положително положение и съгласно Пенка плодолечението спомогнало камъните, които я мъчили години наред, да се стопят и изхвърлят. Първата й стратегия била 10 дни на плодове, чай и мед в медицинския център и 10 дни зареждане вкъщи. Не ги усетила като апетит, нямала недоволства. Почувствала се добре и поради стопените 15 кг. Не сънувала пържоли, само че си спомня, че й се прияла прясна пиперка. Даже усещала усета.

От 11 години дамата постоянно идва при доктор Емилова. Убедена е, че съхраняването на здравето е постижимо, даже и когато си бил в доста тежка обстановка. Вместо да се отчайваш, е значимо да направиш нужното и да продължаваш напред, подкрепян от същински лечители, споделя тя. Благодарна е, че е била ориентирана в точния момент за интервенция и се е разминала с затруднения и мъчителни процедури. Доверява се на целия екип, основан от доктор Емилова, и не пести похвалите за съвършената организация на всеки ден от престоя на пациентите.

45 години работих в детска градина, споделя Пенка Методиева. “Никога не съм се чувствала изморена, тъй като чистите детски сърца ме зареждат. Само няколко месеца, откакто се пенсионирах, още веднъж се върнах на учителското място и не преставам да се трудя. Похвално е, че менюто на малчуганите се изготвя по-внимателно и постоянно за закуска в 10 ч. получават свеж плод. Децата имат непогрешим инстинкт към неподправения, натурален усет и на драго сърце хапват плодове. Надявам се тези стратегии да се уголемяват и да има още по-голямо многообразие, с цел да пораства крепко потомство ”, споделя тя.

Постна мусака (една порция)

 43-2

По 30 г недопечен картоф, морков, лук, тиквичка, пиперка, целина (или селъри) се нарязват на приблизително огромни кубчета. Прибавят се стъбла магданоз, нарязани на ситно. Всички артикули се слагат в глинено гювече и се прибавят щипка морска или хималайска сол, червен пипер и чубрица. Разбърква се добре и се прибавя вода до половината от зеленчуците. Захлупва се с капачето и се пече 30 мин. във фурна, загрята на 180 градуса. След изваждане се изчаква леко да изстине и се прецежда бульона. В течността се прибавят пасиран картоф, сварен на пара и чаена лъжичка смлени овесени ядки. Покрити с тази поливка в гювечето зеленчуците се запичат без капаче за няколко минути във фурна на 250 градуса, с цел да се образува златиста коричка. По предпочитание се сервира с ядково кисело мляко.

Изпитана рецепта от Илия Илиев – основен готвач в медицинския център на доктор Емилова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР