Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на

...
Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на
Коментари Харесай

Д-р Людмила Емилова: Хормоналният дисбаланс се овладява с плодове, чай и мед

 34-1

Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 4500 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

Йорданка Димитрова от Гоце Делчев се избавила от поликистозни яйчици без купища медикаменти. Младата жена тръгнала по лечебни заведения на 16-17 години поради нараснало окосмяване по лицето. Направените проучвания открили поликистоза на яйчниците и нараснали равнища на андростендион в организма.
Този андрогенен хормон предизвиква с изключение на окосмяването, неточен месечен цикъл, затлъстяване и други и може да докара до неплодородие. Започнато било лекуване с лекарства, които ставали все по-силни. Стигнало се до банкет на кортикостероиди, от които Йорданка се усещала “като плондер ” поради насъбраните единствено за месеци 10 кг.

Правели й проучвания през 3 месеца, терапиите се сменяли, само че триумфът се отлагал. И все за неопределен срок, някъде в бъдещето. Един от лекуващите в София посъветвал Йорданка да намерения за раждане на дете, в случай че има сериозен другар, тъй като вероятностите са обезсърчаващи. Медикаментите щяла да пие, до момента в който е жива, а картината да се утежнява. Младата жена била постоянно напрегната, неспокойна и раздразнителна.
За програмата на доктор Емилова научила от приятелско семейство на своите родители. Те разказали невероятни неща за сполучливото лекуване на упорити пикочни инфекции на своята щерка Божидара и даже свързали Йорданка с лекарката, когато тя гостувала на близки в Гоце Делчев през 2015 година Категоричният съвет бил младата жена да стартира незабавно плодове, чай и мед, а обещанието – че ще не помни тъгите доста бързо.

Първите 5 дни Йорданка провела лечебно недояждане в медицинския център, по-късно траяла в домашни условия още 15 дни, насърчавана от родителите си. Препоръчаното зареждане било 10-дневно, последвано от природосъобразно хранене и по 2-3 дни на плодове, сокове фреш и вода към пълнолуние и новолуние.
В първите 1-2 дни от гладуването Йорданка имала леко главоболие, само че още на петия-шестия ден усетила коренна смяна. Чувствала лекост от стопените 7 кг, успокоение, върнал се дълго потисканият с купища лекарства витален тонус.

И най-важното – ехографско проучване в медицинския център посочило, че яйчниците са здрави, и то без медикаменти. Спазвайки препоръките на доктор Емилова, младата жена задържала положителните резултати и през това лято още веднъж направила 20 дни стратегия с 20 дни зареждане, комбинирано сред медицинския център и дома си, съгласно служебните задължения.

Хормоналният дисбаланс е към този момент неприятен спомен от предишното. Фигурата на Йорданка е с манекенско лъчение. При последното недояждане е свалила 5 кг, от които 3,4 кг мазнини. Според доктор Емилова триумфът е впечатляващ и може да насърчи всяко младо момиче да го последва, в случай че желае да е крепко без интервенции и хапчета.

Йорданка нямала огромни компликации с програмата, защото не обичала доста месо и месни артикули. Любимите преди време сладки неща това лято заместила с фреш от любеница с мента – доста пресен и зареждащ с положително въодушевление.

“Хиляди дами у нас одобряват ориста си на обречени след диагнозата хормонален дисбаланс и яйчникова поликистоза. И е надали не наложително да прекарат живота си с медикаменти, неразположения, свръхтегло и още куп неволи. А има метод да се излезе от порочния кръг ”, твърди Йорданка. Всички би трябвало да имат информация за лекуването с плодове, чай и мед и сами да избират по какъв начин да са здрави без мъчителни тествания.

Амарант със зеленчуци (една порция)

Към 30 г амарант (в изсъхнало състояние) се нарязват по към 20 г лук, морков (вместо морков може да се прибави сладостен картоф – патат), пиперка, целина, филиз розмарин, филиз прясна мащерка, половин скилидка чесън. Разбърква се добре и се прибавя вода в съответствие с амаранта 5 към 1. Поставя се на не доста мощен огън и се бърка, с цел да поеме водата. Преди цялостното й извиране се прибавят щипка морска или хималайска сол и щипка чубрица. След премахване от огъня си прибавят щипка босилек и щипка куркума. Сервира се с малко зехтин екстра върджин и лимон.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР