Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на

...
Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на
Коментари Харесай

Италианецът Корадо Джондо: Доктор Емилова е свят човек

 доктор Людмила Емилова Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

Корадо Джондо бе измежду жизнерадостната група италианци, пристигнали в края на лятото на Боровец поради медицинския център на доктор Емилова. Винаги усмихнати и подготвени да прегърнат сърдечно всеки нов прочут, те са отличен образец за потребността да се обръща внимание на профилактиката, а не да се водят съдбовни борби с тежки болести.

Вместо да се обрича на заболявания, 42-годишният Корадо избрал да откри собствен път за здравословен живот и през 2016 година дошъл при доктор Емилова. Българският медицински център към този момент бил спечелил доверието на сестрата и зетя на италианеца. Впечатлен от излъчването и високия им дух след престой в България, той ги последвал без съмнение. И по този начин се включили към интернационалната общественост, която постоянно пътува до страната ни за пълноценна отмора и грижа за здравето при опитния екип на доктор Емилова. Тя със страдание отбелязва, че сънародниците ни постоянно чакат да ги застигнат тежки диагнози и търсят помощ, когато безнадеждността към този момент не просто чука на вратата, а я отваря със сигурен размах.

Корадо нямал съществени недоволства. Упоритото дългогодишно главоболие отдавал на заседналия метод на живот. Той живее в испанския град Малага и се занимава с онлайн търговия. В началото на 2018 година преболедувал от варицела и проучванията му посочили недостиг на витамин В12. В медицинския център му създали още проучвания и назначили лекуване, съпътстващо плодолечението.

Преди да направи първата си стратегия при доктор Емилова, Корадо консумирал месо лимитирано. Убеден бил, че е избрал вярно хранене, само че от лекциите на лекарката схванал, че прави най-често срещаните неточности в устрема към здравословно меню. Включвал доста тестени и сладки храни, пиел газирани питиета, приемал огромни количества кисело мляко. С новите познания подредил режима си вярно и почнал да употребява доста плодове и зеленчуци, ядки, семена, бобови храни. Съпругата му – кубинката Янислейдис, безрезервно се грижи за фамилното меню и опитва с вегетариански и вегански предписания. Много неща са заимствали от кулинарното учебно заведение в медицинския център на лекарката, където рецептите се извършват пред пациентите с подробни пояснения.

Янислейдис остава на плодове, чай и мед солидарно със брачна половинка си при идването им в България. Тя настойчиво е търсила в други европейски страни клиника като тази на доктор Емилова, само че не разкрила такова комбиниране на здравно равнище, непрекъснато наблюдаване, самостоятелна стратегия за пациента, зареждаща природа и спомагателни занимания за всеки усет. На Корадо Джондо и брачната половинка му допаднали най-вече планинските разходки с лидер, защото във всекидневието нямат време за задоволително придвижване.

Първото недояждане на мъжа било 14 дни със 7 дни зареждане. След това почнал да се храни по метода, препоръчван от доктор Емилова. По 1 ден седмично, по изключение и на две седмици, остава на плодове, свежи сокове и вода, и се усеща рафиниран и изумително работоспособен. Консумира доста плодове, изключително желание има към боровинките. В Боровец им се любува тъкмо в сезона на зреене, когато са заредени с обилно слънце. Топлота има и в отношението на целия екип към нас, споделя Корадо и по десетобалната система написа 10 на плодолечението.

“Оценките могат и да са субективни, само че в медицинския център те са безусловно точни ”, уверен е италианецът. Резултатите от проучванията са справедлив измерител на постигнатите изгоди за здравето. Корадо назовава доктор Емилова свят човек и се възхищава откровено от устрема й да направи най-хубавото за всеки пациент и да му вдъхне кураж. Пожелава й дългоденствие, с цел да може да оказва помощ на още доста хора.

Лазаня (1 порция)


Рецепта на основен готвач Илия Илиев

 60-2 За плънката задушаваме с малко вода нарязани на ситно 2 бр. гъби шийтаке, малко морков, целина от глава, прясна пиперка, 1/2 скилидка чесън, по избор и шепа спанак. Приготвяме сос от по 50-60 г сурово кашу и белени слънчогледови семки, към които се прибавят соево мляко (да ги покрие), по 1 щипка морска или хималайска сол, риган и свеж босилек и се блендира до приемане на хомогенна примес.

Покриваме дъното на дребна тавичка с част от соса с ядките, слагаме пълнозърнеста кора за лазаня (готова), сипваме върху нея сместа с гъбите и зеленчуците и слагаме втора кора. Сипваме останалата част от ядковия сос и печем 25 мин. на 160 градуса.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР