Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на

...
Специално за “Труд д-р Людмила Емилова продължава своята поредица на
Коментари Харесай

Валентина Александрова: Д-р Емилова върна силите ми за живот

Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова продължава своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

До лятото на 2007 година Валентина била в непрекъснат стрес от непрестанно удължаващия се лист с тежки заболявания, доста от тях определяни като нелечими от формалната медицина. Живеела със фамилията си в Лондон и постоянно ходела на прегледи и проучвания. Но триумфът в лекуването все се отлагал до цялостно отчаяние.

Валентина страдала от артрит с доста мощни болки в ставите, подувания и вдървеност. Имала и интервали на цялостно обездвижване. От грипове и простуди боледувала толкоз постоянно, че спряла да регистрира на какъв брой време я застигат, тъй като били съвсем непрестанни. Измъчвал я твърдоглав запек, от който се подувала, само че нищо от предписаните хапчета и чайове не й пособие. Страдала от хронично бодърствуване и през деня била отпаднала, потисната и с възприятие на непреодолима комплицираност. По дланите на ръцете й се появила екзема, редували се доста пристъпи на световъртеж, гадене, повръщане и звук в ушите. Често я обземали под паника офанзиви, поради които спряла да кара. Цял героизъм при положението на Валентина било оправянето й с уговорките в работата и грижите за фамилията.

Многобройните проучвания, лекарски съвещания и лекарства не облекчили положението на Валентина. До лятото на 2007 година, когато със фамилията си тя пристигнала за ваканцията в България. При приемането на следващ припадък на мощен световъртеж близко семейство дало съвет да се потърси помощ от доктор Емилова. Без отсрочване Валентина се озовала в медицинския център, където й създали подробни проучвания и незабавно почнали лекуването.

Първите 10 дни на плодове, чай и мед Валентина направила под контрола и със препоръките на доктор Емилова. Останалите 10 изпълнила сама в Лондон, тъй като ваканцията свършила. Захранила се за 20 дни по схемата, готова за нея в медицинския център. След 3 процедури хидроколонтерапия в центъра екземата по ръцете изчезнала като че ли по знамение. Валентина почнала да спи и като че ли чудото не желало да си отиде, преди да изтрие с вълшебна гума всичките страдания на дамата.

За към 3 години всички недоволства отзвучали. Още след първото недояждане Валентина изхвърлила 5 торбички с медикаменти. Убедена била, че плодолечението е “нейното нещо ”, спомня си през днешния ден тя. Определя се и като напълно нов човек, а външното доказателство е неоспоримо – кожата, косата, ноктите на Валентина не просто са върнали естествения си тип, а са блестящи. Килограмите са 56 (а пристигнала в медицинския център с поднормено тегло – 48 кг) и с тях усеща, че силата й за живот се е върнала. Усмивката не слиза от лицето й и мъчно може да се допусна, че е била години наред в хватката на паник офанзиви и непрестанни болки и неразположения.

По съвет на доктор Емилова Валентина е провеждала по-продължителни гладувания, последвани от природосъобразно хранене. И преди да посети медицинския център, дамата била избрала вегетарианството дружно със фамилията си, само че допускала постоянно срещаните при мнозина неточности. Консумирала огромни количества сирене и доста сладкиши. От лекциите на доктор Емилова схванала по какъв начин вярно да сортира и комбинира храните, с цел да извлече изгода от всичко потребно в тях, дарено от природата. Сиренето не й липсва, а от млечните артикули има на трапезата си таратор, и то по Великден. Рядко подготвя риба, избира бобовите храни. Пресните плодове и зеленчуци са с преимущество, има и вегански интервали. Валентина е правила сама 32 дни на плодове, чай и мед с 32 дни зареждане. Всяка година по няколко пъти идва в медицинския център и споделя, че той я зарежда за цялото време сред визитите. Описва програмата като доста богата и с изключително наслаждение играе национални хора, посещава и заниманията по йога.

Съпругът на Валентина също е правил програмата. Решил да опита, тъй като му открили хиперинсулинизъм (състояние, предшестващо появяването на диабет вид две). И при него плодолечението дало резултат. В медицинския център са намерили помощ още майката, свекървата, татко та и мнозина другари и близки на дамата. При последното си идване Валентина бе дружно със семейство индийци, които в Лондон научили за невероятните достижения на доктор Емилова. Мъжът има множествена склероза и е решен да се довери на плодолечението и природосъобразното хранене в борбата с заболяването. Валентина го предизвиква освен като непринуден компаньон и преводач. По-важен е образецът на случилото се с нея. Живея без боязън и уплахи, споделя Валентина и е радостна, че и други хора си дават шанса да открият път към здравето благодарение на доктор Емилова.

Кьопоолу (1 порция)


Един приблизително огромен патладжан и 2 червени пиперки се опичат добре и се оставят в тенджера с похлупак да се задушат. Обелват се и се блендират или нарязват на доста ситно дружно с обелен домат, без семките. Прибавят се ситно нарязани 1/2 връзка магданоз, 1 скилидка чесън, щипка морска или хималайска сол, 1 с. л. зехтин екстра върджин и при поднасяне се поръсват с натрошени орехи.

Рецепта на основен готвач Илия Илиев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР