Специално за “Труд д-р Людмила Емилова представя своята поредица на

...
Специално за “Труд д-р Людмила Емилова представя своята поредица на
Коментари Харесай

Цветияна Добрева от Бургас: Да отлагаш грижата за здравето е грешка

Специално за “Труд ” доктор Людмила Емилова показва своята поредност на дълголетието. Тя е доктор с три специалности – вътрешни заболявания, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лекуване с плодове, чай и мед върху себе си и съумява да се избави от доста тежки заболявания, взема решение, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 година доктор Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лекуване, през който са минали над 45 000 пациенти от целия свят. Мнозина са се избавили от шаблонно дефинираните от формалната медицина като нелечими болести и като бонус са стопили килограми, освен това с дълготраен резултат. През 1997 година доктор Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на Съединени американски щати.

За програмата на доктор Емилова Цветияна Цветияна Добрева знаела от години. Майка й била ревнив почитател на лекуването с плодове, чай и мед и се познавала с Лидия Ковачева. Спазвайки родителския съвет, потърсила медицинския център преди 12 години. Но сама признава, че не е била поредна в здравословното хранене и положителните резултати не се задържали трайно.

При първото си идване при лекарката Цветияна тежала 83 кг при растеж 172 см, имала висок неприятен холестерол, повишени равнища на кръвното налягане, главоболие и болки във врата и раменете от увреждане на междупрешлените дискове на шията. Подробните лабораторни и инструментални проучвания в медицинския център посочили още хиперинсулинизъм (предшественик на диабет вид 2), повишен и омазнен черен дроб, полипи в жлъчния мехур. Жената била постоянно отпаднала и бързо се изморявала.

Първото й недояждане траяло 20 дни с 10-дневно зареждане. Ефектът бил доста бърз. Кръвното налягане се нормализирало, резултатите от проучванията се подобрили. 4 месеца след първата стратегия Цветияна пристигнала за втора. Само за 6 месеца през 2006 година свалила общо 16 кг и се чувствала чудесно. Споделя, че се е стремила да ползва наученото от доктор Емилова, само че не могла да ограничи обичаните си млечни храни. Редовно приемала и доста тестени и сладки неща, макар че към този момент знаела какъв брой са нездравословни за здравето.

След престоите в медицинския център в България дамата се върнала към нормалния работен темп. Живее в Германия и всекидневието й било потискащо разчетено, с ежедневен стрес и вечерни смени. Преценява, че се е хранила безсистемно, постоянно прекалявала със солените и тестени артикули, пушела доста. Неизбежно се върнали килограмите, високото кръвно налягане и чувството, че умората е непреодолима част от живота, а неприятното настроение- неизбежност вечно.

Около 7 години по-късно Цветияна прави втора поредност престои в медицинския център. 3 пъти остава за по 20 дни на плодове, чай и мед и един път – на природосъобразно хранене. Отново смъква килограми и най-радостното съгласно доктор Емилова е, че при дамата главно се стопяват мазнини. И че кръвното налягане при гладуването се възстановява.

През пролетта на тази година Цветияна още веднъж е в медицинския център. Този път с настройката да направи по този начин дълго отлаганите промени в интерес на здравето си. Получава и злокобен сигнал – сърдечна рецесия, от която се съвзема с дефинитивно решение да не бави повече грижата за себе си. Временно стопира работа и до предишния месец посещава медицинския център 3 пъти. За този интервал отслабва 20 кг и трансформира външността си неузнаваемо. Има лъчение на благополучен човек, обхванат от естетика. Спряла е цигарите и се укорява, че не го е направила по-рано. Консумира главно сурови неща, изоставила е всички скотски храни, избира щадящата подготовка на продуктите, не употребява олио и сама си подготвя самун от пълнозърнесто брашно. Оборудвала е по нов метод кухнята си, с цел да може да подготвя разнородни менюта. Любимото й ядене е богата зелена салата, подправена с изцеден лимонен сок. След сърдечната рецесия и направените проучвания в болница на дамата са изписани 14 хапчета „ за цялостен живот “. С програмата в медицинския център те към този момент не са нужни и Цветияна знае чудесно, че от единствено от нея зависи да бъде самостоятелна от медикаментите.

Затова не спряла само до кухнята приспособяването на дома си към новия жанр на живот. Оборудвала се е с бягаща пътека, велоергометър и други потребни уреди. Разходките, басейнът, заниманията с йога в медицинския център са обичани на Цветияна. Утринната гимнастика на морския бряг с доктор Емилова дамата дефинира като същинско зареждащо обновяване. И споделя, че изцяло е загърбила предишното, към което не желае да се връща поради мъчителните си мемоари. Опита си през годините споделя, единствено с цел да бъде потребна на хората, отлагащи за всеки идващ понеделник новото начало.

Всичко може да се реализира, в случай че човек го пожелае мощно, уверена е Цветияна. Шанс е, че можах да се докосна до вярата на доктор Емилова в чудесата на самообновяващия се човешки организъм. За лекарката споделя, че е като извънземна – постоянно заредена с неизчерпаема сила, всеотдайна към пациентите и създателка на съвършен екип от експерти. И на Луната да отиде доктор Емилова, ще я последват хората, които търсят здраве и сили, твърди Цветияна.

Здравословни предписания


Смути с боровинки


 60-3-emilova Продукти
2 узрели банана,
50 г боровинки,
1 чаена лъжица ечемичена трева на прахуляк,
2-3 листенца мента,
100 мл вода
Приготовление
Всички съставки се блендират до приемане на безпрепятствено смути.

Рецептата е на Веселин Станков – съветник помощник в медицинския център на доктор Емилова.

Суши с киноа и просо (1 порция)


 60-2-emilova 60 г просо се покрива с вода и се вари 5 мин. Добавят се 2 с. л. киноа и се вари още 3-5 мин. Прецежда се и се оставя да изстине. 1 лист нори (лист от водорасло) се разстила върху кухненския плот и половината от него се покрива компактно със сместа от киноа и просо. В края на листо (откъм покритата част) се поставят линия краставица, линия авокадо и копър. Навива се на плътно руло и когато е готово, се притиска деликатно с мокри ръце и се оставя в ледник. При поднасяне се реже на шайби.

Сосът се подготвя от 1/2 комат джинджифил (обелен), разрушен в блендер дружно с 2 ядки кашу, сок от 1/4 лимон, паста мису с размер на грахово зърно и 30 мл вода.

Рецептата е на Илия Илиев – основен готвач в медицинския център на доктор Емилова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР