Специално за началото на зимния сезон в България Мтел внедрява

...
Специално за началото на зимния сезон в България Мтел внедрява
Коментари Харесай

Мтел внедрява 4.5G мрежа в зимните курорти за старта на ски сезона


Специално за началото на зимния сезон в България Мтел внедрява 4.5G мрежа в зимните курорти, която ще обезпечи скорост на връзката до 150 Mbps – нарастване с 30% по отношение на до момента. Технологията, която разреша това, се назовава „ Обединяване на честоти” (Carrier Aggregation) и генерира неведнъж по-бърз интернет според от потребления честотен набор. Мтел възнамерява да внедри „ Обединяване на честоти” и в цялата страна до есента на 2018 година

От по-високите интернет скорости ще могат да се възползват гостите на най-големите зимни курорти в България – Банско, Боровец, Пампорово, Чепеларе и Добринище, а също и скиорите на Витоша. С връзка в 4.5G мрежа ще разполагат и туристите във водещите спа дестинации у нас – Велинград, Сандански, Сапарева баня, Хисаря и Белчин.

Добрата вест за българските скиори беше оповестена по време на събитието за старта на ски сезона, проведено от Българска федерация ски. Мтел продължава да поддържа зимните спортове към този момент девета година и още веднъж е измежду генералните спонсори на федерацията. Партньорство е ориентирано освен към професионалния спорт, само че и към подрастващите, посредством взаимната стратегия „ Научи се да караш ски”, която през годините е привлякла над 25 000 деца.

„ Партньорството с Българската федерация по ски значи доста за Мтел. За нас е постоянно е било привилегия да бъдем част от триумфите на нашите скиори и сноубордисти. Радваме се, че с новата 4.5G мрежа ще помогнем на почитателите на зимните спортове у нас, да изпитат едно ново преживяване по време на своята почивка. Стискам палци то да е обвързвано и със шерването на триумфите на Саня Жекова и Радослав Янков по време на стартовете от Световната купа по сноуборд в Банско.”, показа Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни комуникации” в Мтел.

През последните 10 години скоростите в мобилните технологии, предлагани от Мтел, скочиха 150 пъти – от 1 Mbps до 150 Mbps. Компанията първа показва скорости в 4G мрежа още през 2011 година През пролетта на 2016 година телекомът направи проява на 4.5G мрежа със скорост на мобилния интернет от над 170 Мbps.

Мтел е водеща компания на пазара на телекомуникации в България. Телекомът дава своите услуги на над 4,1 милиона клиенти. През 2016 година Мтел регистрира доходи от 412 милиона евро, а сравнимата EBITDA e 125,6 милиона евро. Компанията има значима роля като мотор на стопанската система и обществото с вложения, надхвърлящи 3,5 милиарда лв. за последните 20 години. Телекомът дава на своите клиенти мобилни и закрепени услуги, високоскоростен интернет и цифрова телевизия. С придобиването на blizoo Мтел става най-голямата компания в България по брой клиенти на закрепен интернет и втората по величина по брой клиенти на ТВ услуги. В началото на 2017 година телекомът навлезе и на пазара на наличие като започва лични спортни ТВ канали – Mtel Sport 1 и 2. Това, дружно с водещата позиция на Мтел на мобилния пазар, утвърждава компанията като водач в бранша на телекомуникациите в България.

Компанията е част от A1 Telekom Austria Group – водещ телекомуникационен снабдител в Централна и Източна Европа с повече от 20,7 милиона клиенти. Към момента TAG оперира в осем страни: Австрия (А1), България (Мтел), Беларус (velcom), Хърватия (Vipnet), Словения (A1 Slovenia), Сърбия (Vip mobile), Македония (one.Vip) и Лихтенщайн (Telecom Liechtenstein). Приходите на Telekom Austria Group за 2016 година са 4,21 милиарда евро, а сравнимата EBITDA e 1,35 милиарда евро. Портфолиото на TAG включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в региона на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със постоянен акционер в лицето на América Móvil – третата най-голяма телекомуникационна група компании в света.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР