Специално училище за ученици с нарушено зрение Проф. д-р Иван

...
Специално училище за ученици с нарушено зрение Проф. д-р Иван
Коментари Харесай

Окриха зала за ерготерапия в Специално училище за ученици с нарушено зрение„Проф. д-р Иван Шишманов“

Специално учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение „ Проф. доктор Иван Шишманов “ – Варна откри нова зала за ерготерапия за деца със специфични потребности.

В залата за ерготерапия с повърхност 44 кв. м., на стойност - 37 824 лв., са инсталирани: сетивни панели, висящи люлки, комбинирана стена за катерене, ролкова пързалка, великански валяци и други уреди, съобразени с възрастта, уврежданията и двигателните умения на учениците.

Придобивката е реалност, с помощта на дарителската онлайн платформа „ Подкрепи.бг “, в която се включват хора от цялата страна и образователното заведение.

На откриването на най-новата облага на учебното заведение посетители бяха кметът на Варна Иван Портних, регионалният шеф Марио Смърков и кметът на регион " Аспарухово " Ивайло Маринов.

" Поздравявам шефа Жулиета Петкова и нейния екип, които работят толкоз безрезервно и основават условия за обучение на най-специалните деца във Варна ", поздрави за усилената работа шефът на учебното заведение кметът на морската столица.
В учебното заведение има и оранжерия, където децата сами се грижат за растенията, зала за релакс и музей за история на образованието на зрително затруднените. Директорката на образователното заведение Жулиета Петкова и екипът ѝ работиха неуморно с цел да изградят условия на децата със специфични потребности.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР