Специално разработената ваксина срещу COVID-19 на Пфайзер за деца между

...
Специално разработената ваксина срещу COVID-19 на Пфайзер за деца между
Коментари Харесай

Скоро в Европа започва ваксинация и на децата между 5 и 11 г. срещу COVID-19

Специално създадената ваксина против COVID-19 на " Пфайзер " за деца сред 5 и 11 години ще дойде в Европа една седмица по-рано от плануваното – 13 декември. Новината бе оповестена от немския здравен министър Йенс Шпан.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28773
,,Добри вести: Разбрахме, че имунизацията против COVID-19 за деца сред 5 и 11 година ще дойде в Европейски Съюз седмица по-рано. Уверението е от фармацевтичната компания``, написа Шпан в Туитър и добави, че " поради обстановката е доста значимо и родителите, и децата да бъдат предпазени ".

Wichtige Marke: Über 10 Mio Auffrischimpfungen in. Damit hat auch knapp jeder Dritte bereits geimpfte Über-60-Jährige den Booster zum verstärkten Impfschutz erhalten. Diese Zahlen wollen wir bis Weihnachten mehr als verdoppeln. (1/2)
— Jens Spahn (@jensspahn)
Миналата седмица Европейската организация по медикаментите утвърди препарата на " Пфайзер " за тази възрастова група, като единствено в Германия имунизацията ще може да бъде приложена на 4,5 млн. деца. Шпан изрази вяра, че ще съумеят да ваксинират най-малко 50% от децата сред 5 и 11 година, като за задачата Германия ще получи 2,4 млн. дози от препарата като първа доставка.

Междувременно здравният министър заяви, че 1/3 от германците над 60-годишна възраст към този момент са с трета доза, или това са над 10 млн. души.

Желанието ни е до Коледа да удвоим тези числа, уточни Шпан.

Към момента 68% от немското население (57 млн. души) са със приключен имунизационен цикъл, до момента в който 71% са с първа игла, означи 20minutos.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28773  Шефът на РЗИ-София разгласи каква е обстановката с ковид в столицата

Шефът на РЗИ-София разгласи каква е обстановката с ковид в столицата  Правителството в Косово одобри нови ограничения против пандемията Правителството в Косово одобри нови ограничения против пандемията  Европейски Съюз ще стартира от 13 декември да имунизира деца против COVID-19 Европейски Съюз ще стартира от 13 декември да имунизира деца против COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР