Специално обучено митническо куче на име Джейк е открило 82

...
Специално обучено митническо куче на име Джейк е открило 82
Коментари Харесай

Митническото куче Джейк хвана хиляди кутии нелегални цигари на излизане от България


Специално подготвено митническо куче на име Джейк е разкрило 82 000 къса или 4100 кутии цигари, укрити в тайници на автоплатформа в региона на граничния пункт " Дунав мост-Видин ", оповестиха от Агенция " Митници ".

Случаят е от 18 ноември, когато митническите чиновници стопират напускащ страната лек автомобил със профилирано ремарке за транспорт на коли. В инспекцията е взело участие и кучето Джейк, подготвено да открива тютюн и тютюневи произведения.

То дало позитивен знак, откакто е подушило предната част на платформата. При последвалата физическа инспекция митничарите открили, че сред носещите греди на профилираното ремарке, от предната част доникъде са инсталирани три железни кутии. В тях те намерили 4100 кутии от известна задгранична марка цигари с български акцизен бандерол. Цигарите били арестувани, а на лидера е бил формиран акт за нарушение на акцизното законодателство.

Джейк е лабрадор и е едно от първите кучета, подготвени да откриват тютюн и тютюневи произведения, описаха за Dir.bg от организация " Митници ". Кучето има над 10 години стаж като асистент на митническите чиновници, главно в региона на Видин и Оряхово. Джейк поддържа формата си в специфичната школа за митнически кучета в Балчик и е в края на кариерата си.

При друга инспекция на автомобил с платформа на 6 ноември, митнически чиновници са задържали още 20 380 къса - 1019 кутии с цигари. Те били укрити в гумите на натоварения върху платформата автомобил, както и в аварийна гума на профилираното ремарке.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР