Специално меню за Евелин Банев-Брендо приготвя главният готвач в Софийския

...
Специално меню за Евелин Банев-Брендо приготвя главният готвач в Софийския
Коментари Харесай

ВИП: Специално меню за Брендо в затвора

Специално меню за Евелин Банев-Брендо подготвя основният готвач в Софийския централен затвор, където Кокаиновия крал изтърпява 6-годишна присъда за трафик на дрога. Това разбра " България Днес " от свои източници в кауша.

Брендо има съществени проблеми със стомаха и те не са от ден или два. Това го е предиздвикало да пусне молба, в която написа какво може да яде и какво не може да си похапва, с цел да няма някакви затруднение след това. С тази молба от управата на зандана са длъжни да се съобразят и го вършат.

" Ние се съобразяваме със стомашните проблеми на пандизчиите. Имаме готвач, който приема молбите на лишените от независимост и по отношение на другите им потребности готви каквото би трябвало, Имаме менюта за вегетарианци, за мюсюлмани. Като цяло имаме доста разнообразни менюта за всевъзможни потребности и планове, по които се готви. Ако Банев е пуснал молба, че желае да се съобразим с неговото положение, то сигурно към този момент го вършим. Такава молба не е минавала през мен, допустимо е да е предходна през коменданта, само че не знам сигурно. " Това сподели пред " България Днес " началникът на Софийския централен затвор старши комисар Васил Кордев.

Шефът на пандиза посочи, че Брендо се приспособява и към момента не е при другите лишени от независимост.

" Банев е в приемното поделение на пандиза. В момента тече адаптационният интервал, който е сред 14 дни и 1 месец. Банев към момента не е разпределен къде тъкмо ще лежи, в кое крило. Това ще стане, когато мине този адаптационен интервал ", прецизира ст. комисар Кордев.

Брендо изненада цяла България, да не кажем целия свят, когато се съобщи непринудено пред Софийския централен затвор предходната седмица. Евелин Банев бе прегледан в болничното заведение към Министерство на вътрешните работи, където стана ясно, че е здрав. После беше закаран назад към пандиза, където е и сега, в приемното крило. Кокаиновия крал излежава 6-годишната си присъда, която има у нас. Брендо има още две присъди. Едната е от Румъния и е 10-годишна, другата е от Италия и е 20-годишна. Както сподели юристът на Брендо Силвия Найденова пред " България Днес ", следва да има дело за приобщаване на двете непознати присъди. В момента се чака единствено италианците да изпратят документите по тамошната му присъда. Румъния към този момент е изпратила документите. Когато всичко нужно е налично, ще стартира процесът, който ще реши ориста на Банев.

У нас присъди не се сплотяват, а се взема най-високата под внимание. Това значи, че най-вероятният сюжет е Кокаиновия крал да лежи 20 година, каквато е присъдата му от Италия. Това обаче може да се промени, в случай че за закононарушенията му на италианска територия българският закон планува по-леки присъди. Това ще рече, че Брендо може да лежи 15, 10 години или даже по-малко. Какво ще стане с Кокаиновия крал, ще разберем в най-скоро време.

Всичко стартира след мегаакцията в Италия, която стана известна като " Какаинови крале ". Тя се състоя през май 2012 година и бе фокусирана върху разбиването на картел, който доставя Европа с дрога. Според проверяващите свързаната с калабрийската мафия формация е формирана от над 30 души, половината от които са българи. Пред ченгетата хора от бандата вършат признания и показват Банев като уредник и финансист на кокаиновата спекулация. През лятото на 2012 година Брендо е задържан в България и екстрадиран в Италия. По-късно е върнат в София, откъдето следите му се губят. През пролетта на 2015 година излиза наяве, че Кокаиновия крал е липсващ. Той разгласява книга на философска и кримитематика. Покрай излизането й призна, че има съществени причини да се безпокои за персоналната си сигурност и затова не се появява където и да било и не желае местонахождението му да бъде известно. Отбелязва, че има потребност от усамотение, с цел да напише умерено втората си книга.

През 2011 година, до момента в който Брендо още е на независимост, в Румъния пропада и договорката му за 51 кг кокаин с сътрудник под прикритие. Дрогата е иззета. През 2017 година магистратите произнасят и окончателната му присъда, която е 10 години в Румъния.

След 5 година в неопределеност Брендо бе арестуван в Украйна - месеци преди експлоадирането на войната с Русия. Разследваха го за подправени документи и нарколаборатория в къща до Киев, само че той още веднъж се измъкна. Оказа се, че е станал украински жител, а такива не се предават поради присъди в други страни. След като съдът в Украйна го пусна, Брендо избяга още веднъж.

В момента най-вероятният сюжет на този стадий е, че Банев ще лежи 20 години, каквато е присъдата му в Италия. Ако работи в пандиза и не прави пакости, след 10 години Брендо може да пусне молба за предварително условно освобождение.

84 сметки и 8 сейфа в " Креди Сюис "

Името на Брендо подпали швейцарските медии, когато започва делото против банката " Креди Сюис ".

Всичко стартира след огромно следствие на немския вестник " Зюддойче цайтунг ", който раздуха сагата с швейцарците. Немското издание съумя да разкрие хиляди съмнителни сметки в швейцарската банка. 84 сметки и 8 сейфа от тях принадлежат точно на Евелин Банев.

В сметките на Брендо в швейцарската банка имаше минимум 55 милиона швейцарски франка. Тази информация стана ясна и на процеса против банката, в който тя е упрекната в неумишлена поддръжка на пране на пари.

В " Креди Сюис " Брендо е именуван il nonno, или " дядото ". Парите му в тази банка са облага от наркокартел, който Брендо движи, счита швейцарската прокуратура. Банев няма повдигнати обвинявания по случая с " Креди Сюис ", само че може да бъде извикан на разпит.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР