Специалният съд в Хага реши да удължи задържането на един

...
Специалният съд в Хага реши да удължи задържането на един
Коментари Харесай

Специалният съд в Хага удължи задържането на бившия лидер на АОК Кадри Весели

Специалният съд в Хага реши да удължи задържането на един от водачите на някогашната АОК Кадри Весели, упрекнат във военни закононарушения в Косово по време на спора през 1998 и 1999 година
Кадри Весели
Съдията по досъдебното произвеждане Николас Джиу откри, че в тази ситуация с Весели към момента съществува риск от бягство, както и от възпрепятстване на хода на производството в Специалния съд, написа РТС.

„ Съдията на досъдебното произвеждане заключава, че съществуват опасности Весели да избяга, да попречва производството на профилираните сформира или да извърши нови закононарушения против тези, които се считат за съперници на АОК, в това число очевидци, които са дали или биха могли да дават доказателства по това дело ”, се споделя в решението на съда.

В края на април Специализираната прокуратура разшири обвинителния акт против Весели и други трима обвинени водачи на някогашната АОК Хашим Тачи, Реджеп Селими и Якуп Красничи, потвърждавайки, че те също са направили военни закононарушения в Гнилан, Будаково и Семетище.

Преди това обвинителният акт против тези четирима беше доказан на 26 октомври 2020 година и съгласно него те са упрекнати, че с други членове на взаимното незаконно начинание са имали обща цел да обезпечат и упражняват надзор върху цялата Република Косово посредством способи които включват заплашване, тормоз, потребление на принуждение и нелегално елиминиране на тези, които се смятат за съперници. /БГНЕС

Хага / Нидерландия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР