Специалният прокурор Робърт Мълър разследва опитите на президентския зет Джаред

...
Специалният прокурор Робърт Мълър разследва опитите на президентския зет Джаред
Коментари Харесай

Робърт Мълър разследва чуждестранните бизнес контакти на Къшнър


Специалният прокурор Робърт Мълър проверява опитите на президентския шурей Джаред Къшнър да притегли задгранични вложители оттатък Русия, които да финансират компанията му.

Според разкритията на телевизия Си Ен Ен екипът на Мълър изследва връзките на Къшър по време на президентския временен интервал, касаещи опитите му да откри задгранични вложители, подготвени да спасят офисите на „ Къшнър Къмпанис “ на „ 5-то Авеню “ в Ню Йорк, защото тогава компанията е имала известни финансови усложнения поради рецесията с недвижимото имущество в Съединени американски щати.

Източници на малкия екран оповестяват, че по време на преходния интервал Къшнър е разговарял с повече от 50 свои бизнес контакти от над 15 страни, в това число от Китай.

„ Ню Йорк Таймс “ пък добавя, че Къшнър се е срещнал с високопоставени чиновници от китайската група „ Анбанг Иншърънс “ (която има хотела "Уолдорф Астория" - бел. авт) единствено седмица след изборите – на 8 ноември 2016 година. Двете страни са били покрай завършването на договорката, след която китайският конгломерат е щял да влага в постройката „ 666 Фифт Авеню “. В последния миг обаче договарянията са пропаднали.

Същото се е случило и с опита на Къшнър да притегли някогашния министър председател на Катар Хамад бин Ясим ал Тани за собствен вложител.

Към момента обаче екипът на Мълър не се е свързал с „ Къшнър Къмпанис “ и не е насрочил изявленията с ръководителите на компанията. Причините, които стоят и зад следствието на задграничните бизнес връзки на президентския сет също остават незнайни.

БГНЕС обаче напомня, че през януари Комисията по скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати също стартира следствие на компаниите, които по-рано е управлявал зетят и старши консултант на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Джаред Къшнър.

Тогава източници на “Уолстрийт джърнъл ” описаха през изданието, че се ревизира дали компанията „ Къшнър Къмпанис “, настояща в областта на недвижимите парцели и строителството, се е опитвала да употребява в собствен интерес програмата за привличане на задгранични вложения посредством издаването на визи от категорията ЕВ-5 на богати чужденци. Тогава медията уточни, че през май 2017 година представители на комисията са изпратили в компанията искане за даване на документи, засягащи дадената стратегия. /ДПА, БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР