Специалният прокурор Робърт Мълър е разкрил обхвата на историческа руска

...
Специалният прокурор Робърт Мълър е разкрил обхвата на историческа руска
Коментари Харесай

Без обвинения към Тръмп за руската връзка, но казусът съвсем не е изчистен

Специалният прокурор Робърт Мълър е разкрил обсега на историческа съветска акция за саботиране на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и в детайли е описал по какъв начин американският президент Доналд Тръмп е положил неистови старания да осуети федерално следствие, застрашаващо неговото ръководство, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Оповестената редактирана версия на отчета на Мълър демонстрира, че неговият екип интензивно се е опитвал да реши дали дейностите на Тръмп съставляват незаконно възпрепятстване на правораздаването.

В последна сметка работещите по следствието прокурори са решили да не повдигат обвинявания против президента, изтъквайки голям брой правни и в действителност ограничавания, само че явно са отказали да го оправдаят и са загатнали, че може би Конгресът би трябвало да уреди въпроса, отбелязва американското издание.

Дългоочакваният отчет разкрива, че Тръмп е бил определен за президент благодарение на задгранична мощ и изброява голям брой срещи сред негови съветници и руснаци, опитващи се да окажат въздействие върху акцията и президентския временен екип.

Мълър е стигнал до извода, че няма задоволително доказателства, с цел да се реши, че Тръмп или негови сътрудници са взели участие в незаконен скрит план с руснаците, макар че неговият избирателен щаб е приветствал напъните на Кремъл за бойкот и е " очаквал, че би могъл да се облагодетелства в избирателен проект " от хакването и приключването на имейли на демократите. След това, когато почнало федерално следствие по въпроса, президентът неведнъж се опитвал да му попречи, показва " Ню Йорк таймс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР