Специалният прокурор Робърт Мълър е разкрил обхвата на историческа руска

...
Специалният прокурор Робърт Мълър е разкрил обхвата на историческа руска
Коментари Харесай

Тръмп за доклада на Милър: Играта свърши

Специалният прокурор Робърт Мълър е разкрил обсега на историческа съветска акция за саботиране на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и в детайли е описал по какъв начин американският президент Доналд Тръмп е положил неистови старания да осуети федерално следствие, застрашаващо неговото ръководство, написа в. "Ню Йорк таймс ".

Оповестената редактирана версия на отчета на Мълър демонстрира, че неговият екип интензивно се е опитвал да реши дали дейностите на Тръмп съставляват незаконно възпрепятстване на правораздаването.

В последна сметка работещите по следствието прокурори са решили да не повдигат обвинявания против президента, изтъквайки голям брой правни и в действителност ограничавания, само че явно са отказали да го оправдаят и са загатнали, че може би Конгресът би трябвало да уреди въпроса, отбелязва американското издание.

Дългоочакваният отчет разкрива, че Тръмп е бил определен за президент благодарение на задгранична мощ и изброява голям брой срещи сред негови съветници и руснаци, опитващи се да окажат въздействие върху акцията и президентския временен екип. Мълър е стигнал до извода, че няма задоволително доказателства, с цел да се реши, че Тръмп или негови сътрудници са взели участие в незаконен скрит план с руснаците, макар че неговият избирателен щаб е приветствал напъните на Кремъл за бойкот и е "очаквал, че би могъл да се облагодетелства в избирателен проект " от хакването и приключването на имейли на демократите. След това, когато почнало федерално следствие по въпроса, президентът неведнъж се опитвал да му попречи, показва "Ню Йорк таймс ".

Преглед на изображението в Twitter Donald J. Trump @realDonaldTrump 327 хиляди 16:57 ч. - 18.04.2019 година 177 хиляди души приказват за това Информация за реклами в Twitter и дискретност Мълър е описал 11 случая, в които Тръмп или неговият избирателен щаб са били въвлечени във допустимо възпрепятстване на правораздаването, и е загатнал, че Конгресът може да преследва тези дейности като закононарушения, написа в. "Гардиън ".

В отчета от съвсем 450 страници, елементи от които останаха скрити за обществеността, специфичният прокурор в детайли е описал съветските старания за оказване на въздействие върху президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година и отзивчивостта на акцията на Тръмп към избрани "руски оферти за подпомагане ", показва английското издание. Президентът се опита да показа заключенията в отчета като победа и оправдаване. Той още веднъж дефинира следствието като "измислица " и сподели, че "това не трябва в никакъв случай повече са се случва на президент ". Тръмп написа в Туитър - "ИГРАТА СВЪРШИ ", и разгласява обработена на фотошоп своя фотография на декор, напомнящ за кино лентата "Игра на тронове ". Лидери на демократите обаче отхвърлиха изказванието на Тръмп, че е оневинен.

pic.twitter.com/222atp7wuB
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 18, 2019
Председателят на правосъдната комисия на Камарата на представителите Джеролд Надлър сподели, че отчетът на Мълър е "написан евентуално с желание да даде на Конгреса пътна карта " и че възможни чувания за импийчмънт са "възможен вид ". Според Надлър "сега Конгресът има отговорността да потърси сметка за дейностите на президента ", отбелязва "Гардиън ".

Тръмп се опита пръв да показа своята версия на събитията. Типично в негов жанр, тя се състоеше от една единствена дума, оповестена в Туитър с основни букви: "ОПРАВДАН ". Сега, когато стана публично притежание редактираният вид на отчета на Мълър, се оказа - което не е изненада за никого, че в него написа тъкмо противоположното, акцентира в. "Индипендънт ".

Специалният прокурор написа в отчета си, че "не стига до заключението, че президентът е направил закононарушение, само че и не го оправдава ". В цялата блъсканица към публикуването на отчета на Мълър обаче е елементарно да се пропусне същината. Тръмп явно е неспособен за висшата служба, която заема. Той съзнателно подценява всички правила на актуалната американска народна власт и няма съвсем никакво почитание към конституционното право. Но въпреки всичко към този момент не е приет за отговорен в закононарушение - още повече в "тежко закононарушение или нарушаване ", което може да подсигурява отстраняването му от поста, разяснява английското издание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР