Специалният прокурор на Северна Македония Катица Янева остава в ареста

...
Специалният прокурор на Северна Македония Катица Янева остава в ареста
Коментари Харесай

Специалният прокурор на Северна Македония остава в ареста 30 дни

Специалният прокурор на Северна Македония Катица Янева остава в ареста за 30 дни, откакто съдът одобри настояването на прокуратурата, съобщи организация МИА.

Янева, която подаде оставка преди повече от месец, бе арестувана през вчерашния ден. Тя е обвинена, че е злоупотребила със служебно състояние и е повлияла за освобождение от ареста на предприемача с македонски и български паспорт Йордан (Орце) Камчев, обвинен по гледано от нейната институция дело за пране на пари.

Другото съмнение е за нелегално облагодетелстване в сериозен размер (в случая 1.5 млн. евро). Ако бъде упрекната и наказана, тя може да получи минимум 3 години затвор.

За същия случай към този момент са арестувани Боян Йовановски и Зоран Милески - двамата души, за които се счита, че са поискали и получили от Камчев подкупа, с цел да бъде придвижено в негова изгода делото за пране на пари " Империя ".

" Гръмоотвод "

Случаят с подкупа ( " Рекет " ) увеличи политическото напрежение в страната след обява на записи от италианския в. " Ла верита ", показващи предаването на парите от Камчев на Йовановски и Милески и подслушани телефонни диалози, в това число с Янева. Загатва се възможна роля на български жители в тази ситуация.

Междувременно в обява на уеб страницата на " Ла верита ", който постоянно показва позиции на консервативната опозиционна ВМРО-ДПМНЕ, Янева е избрана като човек, наказан да стане " гръмоотвод " на властта. В нейното действие взела участие " цялата система " на ръководство, само че политическият хайлайф е дал опция за месеца, откогато съпричастността ѝ към " Рекет " бе загатната (във времето към оставката ѝ), да се " унищожат доказателства, да се въздейства на обстоятелствата и на очевидците ", вместо тя да бъде арестувана по-рано.

Янева към този момент е в следствения затвор " Скопие " в квартал " Шуто Оризари ", само че ще го напусне за малко през днешния ден, с цел да отиде на погребението на майка си (починала през вчерашния ден сутринта) в Гевгелия.

Защо разширението на случая " Рекет " до Катица Янева шокира македонското общество и бе удар по репутацията на ръководещите и премиера Зоран Заев, четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР