Специалният прокурор на САЩ Робърт Мълър повдигна обвинения срещу 12

...
Специалният прокурор на САЩ Робърт Мълър повдигна обвинения срещу 12
Коментари Харесай

САЩ повдигнаха обвинения срещу 12 руски агенти за намесата на изборите

Специалният прокурор на Съединени американски щати Робърт Мълър повдигна обвинявания против 12 руснаци от военното разузнаване, осведоми ”Политико ”.
Те са упрекнати, че са направили хакерска офанзива против Националния комитет на Демократическата партия, с цел да саботират президентските избори през 2016 година Те също са упрекнати за разпространяване на имейли на демократите.

Обвиненията са повдигнати, оповестени от заместител основния прокурор Род Розенстийн, няколко дни преди първата публична среща сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и съветския му сътрудник Владимир Путин в Хелзинки.

На 16 февруари американското правосъдно министерство повдигна обвинявания против 13 руснаци и три компании в границите на следствието на Русия за интервенция на изборите.

По-рано през днешния ден на конференция президентът Тръмп съобщи, че ще повдигне въпроса за съветската интервенция на срещата с Путин в понеделник.

Хиляди имейли на комитета и Джон Подеста, някогашния ръководител на предизборната акция на Хилари Клинтън, бяха публикувани в общественото пространство, в това число и от " Уикилийкс " по време на президентската акция през 2016 година Това разклати Демократическата партия.

Американските разследващи служби заключиха, че имейлите са публикувани след хакерска офанзива, която е част от огромна интервенция на Русия по разпореждане на Путин за изобличаване на Клинтън и подкрепяне предизборната акция на Тръмп.

Според Розенстийн руснаците са организирали " осведомителна война " против Съединени американски щати по време на предизборната акция, като задачата е била основаване на среда на съмнение към претендентите и политическата система.

Екипът на Мълър упрекна Пол Манафорт, някогашния ръководител на акцията на Тръмп, във финансови закононарушения. Други трима съветници на американския водач от акцията се признаха за отговорни, че са излъгали ФБР.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР