Специалният прокурор на САЩ Робърт Хър ще говори пред съдебната

...
Специалният прокурор на САЩ Робърт Хър ще говори пред съдебната
Коментари Харесай

Изправиха пред комисия в Конгреса прокурора, установил слабата памет на Байдън

Специалният прокурор на Съединени американски щати Робърт Хър ще приказва пред правосъдната комисия на Камарата на представителите, която е една от комисиите, които организират следствие за импийчмънт на 81-годишния Байдън.

" Оценката ми в отчета до каква степен е надеждна паметта на президента беше нужна, точна и обективна ", декларира Хър в квалифицираното си встъпително изказване съгласно голям брой американски медии. " Не съм направил по-приемливо обяснението си. Нито пък съм очернил незаслужено президента. Обясних на основния прокурор решението си и аргументите за него. Това е, което трябваше да направя. "

Хър се появява седмица откакто Байдън изнесе пламенна Реч за положението на Съюза, което даде сигнал за нападателно начало на акцията за преизбиране на президента демократ - реванш с републиканеца Доналд Тръмп.

В отчета на Хър се споделя, че той няма да повдига обвинявания против Байдън за задържане на класифицирани документи откакто напуща вицепрезидентския пост през 2017 година, само че провокира гнева на Белия дом поради оценката, направена на Байдън.

" Също по този начин взехме поради, че по време на процеса господин Байдън евентуално ще се показа пред правосъдното жури, както направи по време на изявлението ни с него, като приветлив, доброжелателен, възрастен мъж със слаба памет ", се споделя в отчета.

Байдън, най-възрастният човек, заемал длъжността президент на Съединени американски щати в историята, се разгласи против описанието, правено за него в обществени мнения, като съобщи, че паметта му е добра, а вицепрезидентката Камала Харис я назова политически стимулирана.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР