Специалният прокурор Джак Смит, който разследва делото срещу Доналд Тръмп

...
Специалният прокурор Джак Смит, който разследва делото срещу Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Прокурор твърди, че Тръмп е действал в лично качество след изборите през 2020 г.

Специалният прокурор Джак Смит, който проверява делото против Доналд Тръмп за опити за противозаконна замяна на резултатите от изборите през 2020 година, твърди в оповестен нов документ, че републиканецът е работил в качеството си на частен претендент, а не като президент на Съединени американски щати и затова не може да се възползва от президентския имунитет.

В документа прокурорът разкрива нови елементи по делото по отношение на намесата на Тръмп в изборите. Посочва сe, че той е знаел, че изказванията му са погрешни, само че е разпространявал личните си неистини, с цел да остане на власт.

Докато е траело нападението в Капитолия на 6 януари 2021 година, съгласно правосъден специалист на ФБР Тръмп е следял Туитър и в тази връзка се чакат показания от ФБР. Специалният прокурор упорства и за свидетелски показания от някогашния вицепрезидент Майк Пенс.

Друго доказателство, което екипът на Смит възнамерява да показа, е и удостоверение на неназован помощник на президента, който е чул забележка, направена от Тръмп към член на фамилията му на борда на президентския хеликоптер след изборите през 2020 година

" Няма значение дали си спечелили, или изгубили изборите “, споделя Тръмп. Трябва да се бориш ".

Според екипа на прокурора  Тръмп е декларирал на съветниците си, че " просто ще разгласи победа, преди всички бюлетини да бъдат преброени и да бъде избран победител ".

Джак Смит твърди, че Тръмп " би трябвало да бъде изправен пред съда за персоналните си закононарушения, както всеки различен жител ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР