Специалният прокурор Джак Смит, който разследва делото срещу Доналд Тръмп

...
Специалният прокурор Джак Смит, който разследва делото срещу Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Прокурор твърди, че Тръмп е действал в лично качество, когато се е опитвал да подмени резултатите от изборите през 2020 г.

Специалният прокурор Джак Смит, който проверява делото против Доналд Тръмп за опити за противозаконна замяна на резултатите от изборите през 2020 година, твърди в оповестен нов документ, че републиканецът е работил в качеството си на частен претендент, а не като президент на Съединени американски щати и затова не може да се възползва от президентския имунитет.

В документа прокурорът разкрива нови елементи по делото по отношение на намесата на Тръмп в изборите. Посочва сe, че той е знаел, че изказванията му са погрешни, само че е разпространявал личните си неистини, с цел да остане на власт.

Докато е траело нападението в Капитолия на 6 януари 2021 година, съгласно правосъден специалист на ФБР Тръмп е следял Туитър и в тази връзка се чакат показания от ФБР. Специалният прокурор упорства и за свидетелски показания от някогашния вицепрезидент Майк Пенс.

Друго доказателство, което екипът на Смит възнамерява да показа, е и удостоверение на неназован помощник на президента, който е чул забележка, направена от Тръмп към член на фамилията му на борда на президентския хеликоптер след изборите през 2020 година

" Няма значение дали си спечелили, или изгубили изборите “, споделя Тръмп. Трябва да се бориш ".

Според екипа на прокурора  Тръмп е декларирал на съветниците си, че " просто ще разгласи победа, преди всички бюлетини да бъдат преброени и да бъде избран победител ".

Джак Смит твърди, че Тръмп " би трябвало да бъде изправен пред съда за персоналните си закононарушения, както всеки различен жител ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР