Специалният прокурор казва, че Хънтър Байдън трябва да се яви лично, за да насърчи общественото доверие в разследването

...
Специалният прокурор Дейвид Вайс казва, че Хънтър Байдън трябва да
Коментари Харесай

Специалният прокурор Дейвид Вайс казва, че Хънтър Байдън трябва да бъде задължен да присъства на първото си явяване в съда по обвинения в оръжие, за да „насърчи доверието на обществото“, че синът на президента Джо Байдън не получава специално отношение.

Офисът на Вайс заяви, че се противопоставя на искането на Байдън да присъства на първото му явяване по обвиненията за престъпление с оръжие, използвайки видеовръзка по много причини, и цитира неочаквания обрат на събитията по време на изслушването му през юли.

„Личното изслушване е важно за насърчаване на доверието на обществото, че ответникът е третиран последователно като други обвиняеми в този окръг и в други окръзи“, пише екипът на Вайс в писмо до федералния магистрат в сряда.

 Мерик Гарланд пристига, за да говори в Министерството на правосъдието във Вашингтон, окръг Колумбия, в петък, 11 август 2023 г. class= Мерик Гарланд пристига, за да говори в Министерството на правосъдието във Вашингтон, окръг Колумбия, в петък, 11 август 2023 г. Ting Shen/Bloomberg/Getty Images

„Освен това предишното обвинение, проведено във връзка с този въпрос, беше всичко друго, но не и рутинно, тъй като обвиняемият и предишният му адвокат не бяха готови да отговорят на въпросите на съда“, добави специалният прокурор.

Прокурорите също цитираха неотдавнашните лични първи явявания и обвинения на бившия президент Доналд Тръмп в множество юрисдикции като пример за необходимостта от насърчаване на общественото доверие, че Хънтър Байдън няма да бъде третиран по различен начин от другите, дори тези, защитени от Тайните служби на САЩ. Адвокатите на Хънтър Байдън посочиха тежестта върху държавните ресурси за лично явяване, като се има предвид, че той има защита от Тайните служби.

„През последните няколко месеца Тайните служби на Съединените щати се координираха с Маршалската служба на Съединените щати и съдебния персонал многократно и в множество юрисдикции, за да предоставят защитни услуги във връзка с първоначалните явявания и обвинения“, пишат прокурорите.

Байдън се яви пред федералния съд в Делауеър през юли с планове да се признае за виновен по две обвинения за данъчни престъпления и да сключи споразумение за избягване на съдебно преследване по обвинение за притежание на оръжие. Сделката се разпадна под контрола на друг федерален съдия, който беше взел няколко прекъсвания, за да позволи на адвокатите да се прегрупират и да видят дали могат да разрешат разногласията. В крайна сметка този съдия не беше готов да подпише уговорките.

Като се има предвид сериозността на обвиненията за умишлено престъпление с оръжие, прокурорите казват, че магистратът трябва да оцени лично Байдън, преди да реши условията за освобождаването му.

Адвокатите на Байдън заявиха, че той ще се пледира за невинен по три обвинения за углавно престъпление с оръжие, включително лъжа във формуляр ATF, че не е употребявал или пристрастен към наркотици по време на покупката през октомври 2018 г. и притежание на оръжието, докато е използвал или е бил пристрастен към незаконен наркотик.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР