Специалният представител на САЩ за Венецуела Елиът Абрамс на заседание

...
Специалният представител на САЩ за Венецуела Елиът Абрамс на заседание
Коментари Харесай

САЩ обещаха „решителна поддръжка” за Гуайдо

Специалният представител на Съединени американски щати за Венецуела Елиът Абрамс на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на обстановката в Боливарианската република съобщи, че Съединени американски щати имат намерение да окажат „ решителна поддръжка ” на водача на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо.

Коментирайки резултатите от гласуването в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който отхвърли американската проекторезолюция за обстановката във Венецуела, специфичният представител на Съединени американски щати съобщи, че „ държавното управление на Съединени американски щати ще продължи да поддържа мощно държавното управление на Гуайдо и чака свободни и почтени избори във Венецуела ”.

Според него, „ демокрацията по света и по-специално в Латинска Америка се консолидира ” към водача на опозицията Хуан Гуайдо.

Специалният делегат на Съединени американски щати за Венецуела даде обещание, че Щатите „ употребяват всяка опция ”, с цел да оказват помощ на народа на републиката.

Абрамс също изрази угриженост по въпроса за сигурността на Гуайдо, когато се върне във Венецуела.

В четвъртък Русия и Китай, като непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, блокираха американската проекторезолюция за Венецуела. По време на срещата на интернационалната организация непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя упрекна Съединените щати, че се пробват да основат предлог за нахлуването на Венецуела./pogled.info
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР