Специалният представител на САЩ за Украйна Кърт Волкър обяви, администрацията

...
Специалният представител на САЩ за Украйна Кърт Волкър обяви, администрацията
Коментари Харесай

САЩ ще налагат санкции на Русия всеки месец, може и на всеки два

Специалният представител на Съединени американски щати за Украйна Кърт Волкър разгласи, администрацията на американския президент Доналд Тръмп ще постанова наказания против Русия " всеки месец или два ", оповестяват съветските медии.

На Русия бяха наложени няколко кръга от наказания от страна на Съединени американски щати и Европейския съюз поради анексирането на Крим и намесата в Източна Украйна, манипулирането на президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри през март.

" Второто нещо, което направихме, е, че се опитахме да увеличим натиска, който оказваме на Русия, с цел да ги накараме да договарят за намиране на решение. Това включва опазване на глобите, наложени в Съединени американски щати и усилване на тези наказания от време на време във времето, и това е пътят, по който вървяхме по време на администрацията на Тръмп, и ще продължим по този път ", разяснява Волкър.

" Ще видите спомагателни наказания, влизащи в действие всеки месец или на всеки два месеца, както видяхме ", акцентира американският представител.

Волкър отбелязал, че Съединени американски щати " работят в тясно съдействие с европейските съдружници " по въпроса за глобите против Русия.

През август група американски сенатори показаха законопроект, предусещащ налагането на нови наказания против Москва, в това число такива, ориентирани към петролната промишленост и покупко-продажбите с съветски държавен дълг.

Волкър разяснява още, че изработвали посредством Конгреса на Съединени американски щати нов пакет от военно финансиране за Украйна, като щели да седнат с украинците да беседват за възможна продажба на оръжия и военно съоръжение, съобразени с потребностите им.

През септември Тръмп и Конгресът усилиха американската военна помощ за Украйна, отпускайки 250 млн. $ помощ в региона на сигурността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР