Специалният представител на САЩ за Северна Корея предложи в Сеул

...
Специалният представител на САЩ за Северна Корея предложи в Сеул
Коментари Харесай

Специалният представител на САЩ за Северна Корея предложи среща на Пхенян

Специалният представител на Съединени американски щати за Северна Корея предложи в Сеул да се срещне с представители на Пхенян " без значение къде, без значение по кое време, без предварителни условия ", съобщи Франс прес в понеделник.

Предложението на Сун Ким идва три дни след изказване на севернокорейския водач Ким Чен-ун, който съобщи, че страната му би трябвало да се готви както " за разговор, по този начин и за борба " със Съединени американски щати.

Това бе първата реакция от Пхенян на метода към КНДР, който счита да схване новият американски президент Джо Байдън.

Администрацията в Съединени американски щати към този момент се ангажира да схване " удобен и приспособен метод ", по-специално в дипломатическо отношение, целейки апропо да убеди Севера да се откаже от нуклеарната и от балистичната си стратегия.

" Все по този начин се надяваме, че Корейската народнодемократична република (КНДР) ще отговори позитивно (...) на предлагането ни за среща без значение къде, без значение по кое време, без предварителни условия ", съобщи американският делегат Сун Ким по време на петдневно посещаване в Южна Корея, съюзничка на Вашингтон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР