Специалният представител на САЩ за икономическото възстановяване на Украйна Пени

...
Специалният представител на САЩ за икономическото възстановяване на Украйна Пени
Коментари Харесай

Прицкър: САЩ имат икономическа полза от помощта за Украйна. По-голямата част от тежестта се поема от съюзниците

Специалният представител на Съединени американски щати за икономическото възобновяване на Украйна Пени Прицкър призна, че Съединени американски щати имат изгода от даването на помощ на Киев. Тя написа за това в графа за вестник " Хил ".

Според Прицкър става въпрос за " модернизиране на отбранително-индустриалната база " на Съединени американски щати, което се чака да направи Вашингтон " по-подготвен за всичко, което ще последва. Помощта на Съединени американски щати за Украйна подсигурява американската военна подготвеност и основава добре платени работни места в Америка. В същото време американските съдружници и сътрудници носят по-голямата част от тежестта. Колективно те дават на Украйна два пъти повече икономическа помощ, в сравнение с дават Съединените щати “, споделя специфичният представител на Съединени американски щати Прицкър.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назначи Прицкър, която преди този момент е била министър на търговията в администрацията на Барак Обама, за специфичен представител за икономическото възобновяване на Украйна през септември 2023 година Както съобщи тогава Държавният департамент, семейство Прицкър е имало бизнес за търговия със зърно в село Великий Прицки край Киев, преди да емигрира в Съединени американски щати преди повече от 100 години. Сред отговорностите, предоставени на специфичния делегат, са: работа с украинското държавно управление, Г-7, Европейски Съюз, интернационалните финансови институции и частния бранш на Съединени американски щати.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР