Специалният пратеник на ООН за Сирия призова в сряда руския

...
Специалният пратеник на ООН за Сирия призова в сряда руския
Коментари Харесай

Путин трябва да убеди Асад да насрочи нови избори

Специалният делегат на Организация на обединените нации за Сирия прикани в сряда съветския президент Владимир Путин да прояви " храброст " и да убеди своя съдружник в Дамаск да организира нови избори в опустошената от войната страна.

Стафан де Мистура, който извършва ролята на медиатор в мирните договаряния в Женева, съобщи, че единствено успеха в борбите след шестгодишната революция в Сирия няма да е задоволителна за президента Башар Асад и че е належащо насрочването на нови избори, с цел да " завоюва той мира ".

" Можем да кажем, че спечелихме териториалната война, която е краткотрайна, само че мирът също би трябвало да бъде извоюван и по тази причина (Путин) би трябвало да има смелостта да накара държавното управление да одобри нови избори ", безапелационен бе Де Мистура пред швейцарската телевизия Ар Те Ес и добави, че изборният развой би трябвало трябва да бъдат следен от Организация на обединените нации.

Той посочи още нуждата в Сирия " да се пристъпи неотложно към политически развой, който включва присъединяване на всички по основаването на нова конституция и насрочването на нови избори ".

Русия се намеси в опустошителния спор на Сирия през 2015 година, осигурявайки въздушна и наземна военна поддръжка на държавните сили, с цел да се бори против опозицията, която Дамаск дефинира като " терористични групировки ".

Във вторник първите съветски войски започнаха да се връщат вкъщи, откакто Путин подреди изтеглянето им и заяви, че, задачата им е значително приключена. /АФП
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР