Специалните служби на Русия и Китай участват в създаването и

...
Специалните служби на Русия и Китай участват в създаването и
Коментари Харесай

ЕС: Руски и китайски специални служби разпространяват дезинформация за пандемията

Специалните служби на Русия и Китай вземат участие в основаването и разпространяването на дезинформация, обвързвана с пандемията. Това се показва в отчет на Европейски Съюз, който ще бъде показан на следващия ден, оповестиха в сряда осведомени със наличието източници, представени от Българска телеграфна агенция.

Те означиха, че доста постоянно известията са на езика на източника, само че посланията проникват в Европейски Съюз и са засечени в България, Гърция, Литва, Италия и други страни. По техните думи задачата на тези дейности - умишлени, целенасочени и съгласувани - е да бъде похитен диалогът в обществото и да бъде изкривена осведомителната среда по въпроси като сигурността на имунизациите и произхода на заболяването.

Източниците дадоха образци със съучастничество на съветски дипломати и близки до управляващите в Москва и Пекин медии, които популяризират неистини, да вземем за пример изказванието, че Европейската организация по медикаментите съзнателно бави оценката на съветската ваксина " Спутник ". По техните думи прицелените известия с дезинформация слагат въпросите необятно, с цел да предложат замяна на демократичната народна власт с авторитаризъм.

Докладът сочи, че задачата на дезинформацията е да укрепи съществуващите разногласия в обществото и да наложи тематики, чието разискване не поражда по натурален път. Друга цел е да бъде обезсърчен публичният диалог по обособени въпроси, в това число за качествената публицистика.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР