Специалните сили на САЩ за Балканите, разположени в Албания, встъпиха

...
Специалните сили на САЩ за Балканите, разположени в Албания, встъпиха
Коментари Харесай

САЩ пуснаха в действие базата си за специални операции в Албания

Специалните сили на Съединени американски щати за Балканите, ситуирани в Албания, встъпиха публично в служба в сряда, заяви телевизия Ора нюз, представена от БГНЕС.

Командването на специфичните интервенции на Съединени американски щати за Европа (SOCEUR), което откри база в Албания, е основано в Щутгарт, Германия. Базата в Албания обезпечава по-голямо съдействие с албанските съдружници, значим достъп до транспортни центрове на Балканите и по-голяма логистична еластичност, настояват Съединени американски щати.

За тази база се заприказва изключително настойчиво след изтеглянето на американците от Афганистан, както и около напрежението на Балканите, изключително сред Сърбия и Косово, както и в Босна и Херцеговина. Според специалисти, сходен ход значи и, че построяването й е обвързвано и с попречване на вероятни проблеми в региона, в това число и свързани с съветски ползи. Счита се, че моментът на формалното й стартиране в деяние, въобще не е инцидентно.

Министърът на защитата Нико Пелеши приветства разполагането на щаба в страната и съобщи, че това решение е пристигнало в точния миг, в разгара на несигурността и мрачната обстановка, през която минава континентът. По време на речта си министър Пелеши за следващ път изрази поддръжката, която Албания оказа на Украйна.

" В тези сложни времена всички ние сме очевидци на протичащото се в Украйна, на болката и страданието, които претърпяват почтените хора на тази страна. В сърцето на Европа страната ни съобщи позицията си по отношение на суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Нашата поддръжка за Украйна беше и ще продължи да бъде непоколебима. Тази поддръжка се показва в политически и дипломатически позиции, чиято кулминационна точка беше по време на гласуването в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и в различен на практика дейности. "

На церемонията участва и посланикът на Съединени американски щати в Тирана Юри Ким. За дипломат Ким наличието на тази американска база демонстрира, че връзките сред Албания и Съединени американски щати са по-силни от всеки път. Позовавайки се на " неоправданата " съветска експанзия против Украйна, тя добави, че Западът би трябвало да продължи да дава отговор на всички закани със мощ и увереност.

" Нашите двустранни връзки в региона на защитата и нашето партньорство с НАТО са по-важни от всеки път, защото съдружниците се сплотяват, с цел да подхващат дейности в отговор на непреднамерената инвазия на Русия”, сподели дипломатът.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР