Специалните представители (СП) на Индия и Китай по граничния въпрос

...
Специалните представители (СП) на Индия и Китай по граничния въпрос
Коментари Харесай

Изявление на официалния говорител по Граничния въпрос Индия-Китай

Специалните представители (СП) на Индия и Китай по граничния въпрос - господин Ажит Довал, народен консултант по сигурността на Индия , и господин Ванг Йи, държавен консултант и министър на външните работи на Китай , организираха телефонен диалог на 5 юли 2020 година Както отбелязахме в нашето известие за медиите, оповестено на 6 юли, двамата специфични представители организираха прям и изчерпателен продан на отзиви по отношение на последните събития в Западния бранш на границата сред Индия и Китай.

По време на диалога националният консултант по сигурността (НСС) съобщи изрично позицията на Индия по отношение на последните събития по линията на автентичен надзор (ЛДК), в това число в региона на долината Галуан. НСС акцентира, че индийската войска постоянно е имала доста отговорно отношение по отношение на ръководството на границата и в това време нашите военни сили са напълно отдадени на обезпечаването на суверенитета и сигурността на страната. По време на диалога двамата специфични представители се съгласиха, че мирът и спокойствието в граничните зони е от главно значение за цялостното развиване на двустранните връзки. В тази връзка те също споделиха визията, че е належащо да се обезпечи допустимо най-скоро цялостно евакуиране на военните сили по продължение на ЛДК и унищожаване на напрежението по граничните региони на Индия и Китай за цялостно възобновяване на мира и спокойствието в сходство с двустранните съглашения и протоколи.

Една от основните разпореждания на тези двустранни съглашения е задължението на две страни прецизно да съблюдава и съблюдава Линията на автентичен надзор (ЛДК). Двамата СП също се споразумяха, че двете страни би трябвало да работят дружно, с цел да избегнат случай в бъдеще, който би могъл да наруши мира и спокойствието в граничните региони. Дипломатическите и военните представители на двете страни ще продължат своите срещи, с цел да придвижат напред процеса на евакуиране и унищожаване на напрежението, както е контрактувано от специфичните представители. Очаква се идната среща в границите на Работния механизъм за съвещания и съгласуваност по граничните въпроси сред Индия и Китай (РМГК) да се състои скоро. Също по този начин отбелязахме, че има някои неточни и неинформирани мнения по отношение на процеса на евакуиране и неговите последствия. Нека Ви припомня, че през последните седмици направихме няколко изказвания, които изрично излагат позицията на държавното управление по разнообразни аспекти на актуалната обстановка в западния бранш на граничните региони с Индия и Китай. Те включват нашата позиция, че последните китайски искания за региона на долината на Галуан са пресилени и несъстоятелни; че ЛДК би трябвало да се съблюдава прецизно, защото това е основа за мир и успокоение в граничните райони; и че нито една от страните не би трябвало да подхваща едностранни дейности, с цел да го промени. Оставаме уверени в нуждата от поддържане на мир и успокоение в граничните региони и от разрешаване на разликите посредством разговор, в това време ние сме мощно загрижени да подсигуряваме суверенитета и териториалната целокупност на Индия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР