Специалните части на руската армия са понесли тежки загуби в

...
Специалните части на руската армия са понесли тежки загуби в
Коментари Харесай

Спецназ - специалните части на Русия с 95% загуби в Украйна

Специалните елементи на съветската войска са понесли тежки загуби в бойните дейности в Украйна и ще трябват години, до момента в който възстановят силите си, написа вестник " Вашингтон пост ", представен от БНР, като се базира на конфиденциален документ на американското разузнаване - част от документите, изтекли през предишния месец по обществената платформа " Дискорд ".

Достоверността на документа не е доказана публично.

Т. нар. спецназ - частите със особено предопределение - са измежду елитните в съветската войска. За образованието на един командос нормално са нужни 4 години.

Според съставителите на отчета, представен от " Вашингтон пост ", загубите, понесени от " спецназ ", се дължат на наклонността на съветските командири да разчитат най-вече на него не толкоз за специфични интервенции, едвам държи фронта паралелно с постоянните пехотни обединения. Също както украинците, спецназовците също са дали голям брой убити и ранени.

Използвайки сателитни фотоси, американското разузнаване е открило, че най-малко четири от петте бригади със особено предопределение, които са били изтеглени от Украйна през лятото на 2022 година, са понесли обилни загуби с 90 до 95 % степен на безсилие. Според прехванати връзки на руснаците, една от бригадите е била сведена от 900 на 125-има бойци.

Тези загуби са трансформирали развоя на войната още от самото ѝ начало, ограничавайки съществено опциите на съветското командване освен за специфични интервенции в Украйна, само че и в други елементи на света, където работят съветски войски.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР