Специалните части на Ахмат на Кадиров ще сменят бойците на

...
Специалните части на Ахмат на Кадиров ще сменят бойците на
Коментари Харесай

Пригожин: Задачите на операцията на ЧВК "Вагнер" в Артемовск са напълно изпълнени

Специалните елементи на " Ахмат " на Кадиров ще сменят бойците на ЧВК " Вагнер "

Задачите по интервенцията на бойците на ЧВК в град Артемовск (украински Бахмут) на Донецката национална република са изцяло изпълнени, това съобщи Ръководителят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин.

Той съобщи, че интервенцията „ Бахмутска месомелачка " е предопределена основно не за завладяване на града, а за „ мелене на части " на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) и образуване на отдих и възобновяване на боеспособността на съветската войска, думите на бизнесмена са представени от канала Telegram на неговата пресслужба войска.

„ Месомелачката Бахмут изцяло извърши задачата си ", сподели Пригожин.

Той изясни, че след освобождението на ЧВК " Вагнер " от Артемовск, бойците ще заминат на подготвителни лагери, където ще възстановят бойната подготвеност и ще се включат в спомагателна подготовка на подразделенията. Подразделенията ще бъдат там „ до момента в който отпадне опасността за Русия и съветските жители в границите на тази военна интервенция ".

Пригожин означи, че при положение на опасност Вагнер " неотложно ще се застъпи за отбрана на родината си ".

По-рано Евгений Пригожин сподели, че се е свързал с представители на ръководителя на Чечня Рамзан Кадиров, с цел да стартира прехвърлянето на позициите на ЧВК Вагнер в Бахмут.

Според него на 10 май частите на ЧВК ще изчерпят изцяло своя военен капацитет и ще могат да трансферират позициите си на силите на Ахмат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР