Специални сили на гръцкия флот демонстративно са взели на абордаж

...
Специални сили на гръцкия флот демонстративно са взели на абордаж
Коментари Харесай

Екшън в Средиземно море! Гръцки спецчасти са взели на абордаж руски товарен кораб

Специални сили на гръцкия флот демонстративно са взели на абордаж съветския товарен транспортен съд „ Адлер “ в Средиземно море. Това оповестиха през днешния ден гръцките медии, предава EA Daily.

Съгласно наличната информация гръцките военни са предположили, че на кораба може да има въоръжение, изпратено от Русия в Либия. Гръцкият транспортен съд стартира да преследва „ Адлер “, а по-късно подразделенията на специфичните сили на гръцкия флот взимат на абордаж съда и стартират инспекция.

Отбелязва се, че екипажът на „ Адлер “ се е съгласил на инспекция на плавателния съд, а военните не са съумели да открият нещо неразрешено или съмнително, „ в това отношение случаят може да се смята за организиран “.

Мисията на Европейски Съюз в „ Туитър “ назова епизода „ другарска “ инспекция на кораба като част от интервенция IRINI, която има за цел да спре противозаконните доставки на оръжие до Либия, добавя "Фокус ".

В края на декември 2020 година началникът на Генералния щаб на съветските въоръжени сили Валери Герасимов разгласи усилване на антируския фокус на образователните действия на войските на НАТО и провокативните действия на Алианса (включително Гърция) покрай съветските граници.

Руският заместник-министър на защитата генерал-полковник Александър Фомин предизвести, че това може да докара до съществени произшествия.
През декември беше оповестен стратегическият отчет „ НАТО-2030: Единство в нова епоха “, в който Русия още веднъж е упрекната в „ нападателна политика “, напомня организацията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР