Специални пощенски марки, посветени на Летните олимпийски и параолимпийски игри

...
Специални пощенски марки, посветени на Летните олимпийски и параолимпийски игри
Коментари Харесай

Пуснаха в продажба специални пощенски марки за Токио 2020

Специални пощенски марки, отдадени на Летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио през 2020 година, бяха пуснати в продажба през днешния ден във връзка 500 дни до началото на най-голямото спортно събитие.

На марките са изобразени талисманите на олимпийските и параолимпийски игри, както и новият олимпийски стадион в Токио, който към момента не е приключен.

В продажба са пуснати 1 милион листа, всеки от които съдържа 10 марки и е с цена от 920 йени (8.26 долара). По 1 $ от всяка сбирка от 10 марки ще постъпва в специфичен фонд, които ще подкрепи подготовката на игрите.

Организационният комитет на Игрите през днешния ден сподели и формалните графики на всеки един от спортовете, които са включени в олимпийската стратегия. В изображенията на всеки тип спорт дизайнерите са се постарали да следват правилото " Иновация и естетика ". Желанието на художниците е било освен да изобразят всеки спорт, само че и да предадат динамичността и спецификата му, както и присъщите придвижвания.

Също през днешния ден уредниците оповестиха, че щафетата с олимпийския огън ще стартира на 26 март 2020 година. Тя ще продължи 121 дни и ще премине през всяка от 47-е префектури в Япония.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР