Специални пътувания с парен локомотив ще организира БДЖ в първите

...
Специални пътувания с парен локомотив ще организира БДЖ в първите
Коментари Харесай

БДЖ пуска пътувания с парен локомотив за Деня на детето

Специални пътувания с парен локомотив ще провежда БДЖ в първите дни от юни за всички малчугани и фенове на влаковете. Атракционните композиции ще пътуват по общо три разнообразни маршрута в страната, оповестяват от железопътната компания.

За Международния ден на детето – 1 юни, ще бъдат проведени пътувания от София до Перник и назад, както и по теснолинейката от Септември до Велинград и противоположното направление.

От София за Перник с парен локомотив 01.23 на 1 юни атракционният трен ще потегли от столичната Централна гара 9 ч. и ще дойде в Перник в 11 ч. Пътуващите с влака ще имат малко повече от три часа за разходка в града, където ще могат да се насладят на другите
проведени начинания към Двореца на културата, като концерти и разнообразни занимателни интензивности, част от Детското турне National Geographic Kids TOUR 2023.

Влакът ще тръгне назад от Перник в 14,25 ч. и ще дойде в София в 15,20 ч. По време на пътуването за всички закупили билети за специфичния трен ще има и спомагателни приятни изненади във връзка отбелязването на 135 години от основаването на Българските железници. Цената на билета за пътешестване в двете направления София – Перник – София е 50 лева с включено непокътнато място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

На същата дата – 1 юни, влакчето по теснолинейката ще замине с парния локомотив 609.76 от гара Септември в 09,15 ч. и ще дойде във Велинград в 12 ч. За пътуващите с този трен БДЖ също е осигурило приятни изненади във връзка на своята 135-годишнина, а с изключение на времето за разходка от малко повече от два часа в курортния град, композицията ще има две прекъсвания в посока Велинград на гарите Варвара и Долене, където пасажерите ще могат да се насладят и фотографират откриващите им се красиви гледки. Атракционният трен ще тръгне от гара Велинград в 14,15 ч. назад към гара Септември, където ще дойде в 16,05 ч.

Освен на 1 юни, пътешестване по теснолинейката ще бъде проведено и в неделния ден на 4 юни по същия маршрут и със същото разписание. Цената на билета за пътешестване в двете направления Септември – Велинград – Септември е 68 лева с включено непокътнато място, като за
всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Третият маршрут на пътешестване ще бъде проведен в събота – 3 юни, по направлението София – Копривщица – София. Парният локомотив 01.23 ще потегли с композицията в 9 ч. от Централна гара София и ще дойде в гара Копривщица в 11,57 ч. От гарата до града ще бъде обезпечен автобусен превоз и по време на престоя пътуващите с влака ще имат задоволително време да се пренесат в пропития с родолюбив дух и богат на забележителности архитектурно исторически резерват. По време на пътуването за всички присъстващи в особено проведената за тях комбинация ще има още хубави изненади във връзка 135 години от основаването на БДЖ. Атракционният трен ще тръгне от гара Копривщица назад към Централна гара София в 16:40 ч., където ще дойде в 19:26 ч. Цената на билета за пътешестване в двете направления София – Копривщица – София е 76 лева с включено непокътнато място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Билети за влаковете с парни локомотиви могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната. Количествата са лимитирани, прецизират още от БДЖ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР