Специални инициативи по случай Международния ден за социална отговорност на

...
Специални инициативи по случай Международния ден за социална отговорност на
Коментари Харесай

Съюзът на пивоварите с нови инициативи за Международния ден за социална отговорност

Специални начинания по случай Международния ден за обществена отговорност на пивоварния отрасъл, 15 септември, провеждат от Съюза на пивоварите в България (СПБ). За трета поредна година събитията са под мотото на акцията „ Спортът е по-добрият метод децата да пораснат “. Тя има за цел да разпространява физическите занимания, спортните интензивности и фамилните занимания като превантивна процедура подрастващите да не използват алкохол и да живеят здравословно.

Най-мащабното начинание на Съюза на пивоварите дружно с неговите сътрудници от дарителско съдружие „ Св. Иван Рилски “ и община Велико Търново е основаването на Център за предварителна защита и спорт и организирането през лятната почивка на ежедневни занимания и спортни прояви за всички искащи в обитаемоте места от района. Партньори на плана също са Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи и ОД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Националният боен университет “В. Левски “, кметове и кметски наместници.

Във ваканционните месеци на тази година бяха извършени над 30 спортни мероприятия с обучителни презентации и занимателни игри във всичките 19 центъра за работа с деца и младежи в община Велико Търново. Над 700 подрастващи, родители, баби и дядовци всяка седмица посочваха забележителен спортен дух, спортни умения и все по-добри знания по обща предварителна защита.

Създаденият от сътрудниците, първи в страната, общински център „ Превенция и спорт “ в с. Балван се утвърди като привлекателен пункт за дребни и огромни. Ето за какво на 15 септември той ще бъде хазаин на училищен шампионат, занимателни игри и просветителни презентации, отдадени на Международния ден за обществена отговорност. На 16-и програмата със събитията ще продължи, като през целия ден – от 9 до 16 часа във всички центрове за деца и младежи в община Велико Търново ще се провеждат разнообразни спортни мероприятия и осведомителни образования срещу експериментирането с алкохол от подрастващите.

Практиките за обществена отговорност на пивоварната промишленост са мощно съсредоточени върху действия в поддръжка на Европейската тактика за понижаване на злоупотребата с алкохол и предварителната защита подрастващите да не опитват с бира или други алкохолни питиета. За СПБ това не може да е тематика табу, защото казусът за вредите от продажбата и използването на питиета с алкохолно наличие от деца и младежи съществува и виновният бизнес би трябвало да се включи в неговото решение.

„ Финансирането на съответни планове в тази посока несъмнено е значимо, само че не е задоволително, в случай че нямаме верните сътрудници, не си подадем ръка за публично-частни начинания и не развиваме доброволчеството в името на здравето и пълноценното израстване на нашите деца. “, уверена е Ивана Радомирова – изпълнителен шеф на СПБ. Тя напомни, че от стартирането на акцията „ Спортът е по-добрият метод децата да пораснат “ през 2012 до през днешния ден от Съюза на пивоварите са вложили десетки хиляди левове, отделили са стотици човеко-часа непринуден труд, минали са и през стадиите „ проба – неточност “.

„ Въз основа на този опит към този момент можем да потвърдим най-важната констатация – синергията на партньорствата е основна за триумфа на всеки план за корпоративна обществена отговорност “, добави Радомирова. Тя изясни, че осъществените от СПБ през последните години партньорства с Главна дирекция „ Национална полиция “, община Велико Търново, Столична община, Превантивно-информационния център по ПН, София, дарителско съдружие „ Св. Иван Рилски “, сдружението на кметовете „ Янтра 2001 “ и с други дейни неправителствени организации демонстрират, че когато се работи дружно, с доброволчески принос и в единодушие, всеки вложен лев реализира най-висока степен на възвръщаемост в името на идеята. „ Надяваме се повече бизнес асоциации да споделят този опит и да се провеждат все по-често Дни за обществена отговорност с сплотяващи целия отрасъл акции “, разяснява още Ивана Радомирова.

В продължение на одобрените през последните години обичаи на програмата за предварителна защита СПБ дружно с асоциация „ Родители “ още веднъж издава наръчника за родители „ Добре пристигнали в пети клас “ в 10 000 екземпляра. Специално за Международния ден за обществена отговорност в София целево са публикувани 6000 просветителни брошури „ Спортът е по-добрият метод децата да пораснат “ и за първи път се излъчва телевизионна заставка в поддръжка на акцията.

През месец октомври предстоят нови спортно-образователни събития в Пазарджик и в Рибарица, в които сътрудници ще бъдат надлежно ГДНП и КНСБ. В рамките на ангажираността си към идеите за предварителна защита Съюзът на пивоварите интензивно се включва и в интернационалната интервенция EDWARD на Пътна полиция за Европейския ден без починали на пътя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР