Специални части задържаха на яхта в Поморие българин, обвинен в

...
Специални части задържаха на яхта в Поморие българин, обвинен в
Коментари Харесай

Псевдодипломат е задържан на яхта в Поморие за документни измами


Специални елементи задържаха на яхта в Поморие българин, упрекнат в Австрия за документни измами. Той твърдял, че има дипломатически паспорт и че е дипломат на Федерация Сейнт Кристофър и Невис (островна страна в Северна Америка).

Обвинението, по което се търси 53-годишният Полихрон Луков е за правене и предаване на дипломатически паспорти, персонални карти както и за машинация в размер на 334 хиляди евро, от която са потърпевши повече от 10 австрийски жители.

‘‘Той ги е убеждавал, че може да им издаде дипломатически статус, дипломатически паспорт, непознати персонални карти и дипломатически номера за автомобилите‘‘, съобщи представителят на Окръжна прокуратура в Бургас Христо Колев.

Мъжът е арестуван въз основа на европейска заповед за арест от прокуратура на Австрия. Издирван е за две закононарушения на територията на Австрия - за предаване на изключително скъпи предпазени документи, дипломатически паспорти както и за машинация в изключително огромни размери.

‘‘Представял се е за непознат жител, за посланик, споделил е, че не владее български. Впоследствие е открита самоличността му като български жител, който владее български‘‘, сподели още представителят на Окръжна прокуратура Бургас.

Преди повече от 14 години е последното му наказание още веднъж за измами, оправдан е.

Вчера окръжният съд в Бургас постанови непрекъсната мярка задържане под стража.

Продължава гледането на делото в правосъдна зала. Предстои да стане ясно дали Полихрон Луков ще бъде екстрадиран в Австрия, където ще се гледат и другите каузи против него.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР