Специални благодарности към всички пожарникари, доброволци, ръководители на институции и

...
Специални благодарности към всички пожарникари, доброволци, ръководители на институции и
Коментари Харесай

​Инж. Пандурски: Над 100 доброволци се бориха с огъня край Сапарева баня

Специални благодарности към всички пожарникари, доброволци, ръководители на институции и техните екипи изрече Областният шеф на Кюстендил инж. Александър Пандурски . Всички те се включиха в битката с огнената буря, която се развихри във вторник следобяд в горския регион над сапаревобанските села Ресилово и Овчарци.

Над 100 души са се организирали бързо и са стигнали в точния момент до стръмния и мъчнопроходим терен в гората, с цел да потушават огъня незабавно .

„ Десетки доброволци от общините Сапарева баня и Дупница също се проведоха стремително и се отзоваха да оказват помощ в потушаването на огъня. Ръководството и чиновниците на Пожарна сигурност и отбрана на популацията, на Югозападно държавно дружество – Благоевград, градоначалниците на Сапарева баня и Дупница, кметовете на селата Ресилово, Бистрица, Самораново, Овчарци и Сапарево, управление и чиновници на Държавните горски стопанства в Дупница, Невестино и Самоков, на дърводобивните компании „ Валявица ВВМ “ и „ Паничище лес “ – всички те действаха съответно, самоуверено и реагираха навреме “ , сподели инж. Александър Пандурски.

По думите му това е добър образец по какъв начин би трябвало да работят институциите при една спешна обстановка.

Стана ясно, че огънят е тръгнал от сечищен регион , следва да се проверяват аргументите. Сред първите, които са реагирали и са се присъединили в гасенето на пожара , са били общински служащи, доброволци и кметицата на село Ресилово Мариана Доцина .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР