Специалната военна операция много се проточи.Това обяви в интервю за

...
Специалната военна операция много се проточи.Това обяви в интервю за
Коментари Харесай

Лукашенко: Специалната военна операция се проточи

" Специалната военна интервенция " доста се проточи.

Това разгласи в изявление за Асошиейтед прес президентът на Беларус Александър Лукашенко.

" Не мислех, че тази интервенция ще се проточи по подобен метод. Но не съм толкоз потънал в този проблем, че да кажа дали всичко се движи по проект, както настояват руснаците, или е както го чувствам. Нека подчертая още един път: усещам, че интервенцията се проточи ".

The self-proclaimed President of Belarus, Alexander Lukashenko, believes that Putin`s war in Ukraine did not go according to plan. He said in an interview with the, " the operation has dragged on. "
— UkraineWorld (@ukraine_world)
Диктаторът обаче оправда нашествието, защото Киев " предизвикал Русия ". Той увери, че Беларус прави всичко допустимо " специфичната военна интервенция " да не прерасне във " война ".

" Ние изрично сме срещу каквато и да е война. Направили сме всичко и вършим всичко, с цел да няма война. Благодарение на моя благосклонност договарянията сред Украйна и Русия започнаха ", похвали се Лукашенко.

Той акцентира, че използването на нуклеарно оръжие в Украйна е " неприемливо, защото тя е тъкмо до нас - не оттатък океана, където са Съединените щати ".

" Дали Русия е способна да извърши сходно нещо - това е въпрос, който би трябвало да зададете на съветските водачи ".

Президентът посочи, че съветският му сътрудник Владимир Путин не търси директна борба с НАТО и че Западът би трябвало да направи по този начин, че това да не се случи.

" Той доста евентуално не желае световна контронтация с НАТО. Използвайте това. Използвайте това и направете всичко, с цел да го избегнете. В противоположен случай, даже Путин да не го желае, армията ще реагира ", предизвести водачът.

Беларус е една от дребното страни, които твърдо застават зад Русия в спора с Украйна. Преди Москва да изтегли войските си от Киевската област постоянно се спекулираше, че Минск ще нахлуе със свои елементи в Северна Украйна.

Лукашенко увери, че това няма по какъв начин да се случи.

" Ние не заплашваме никого и ние няма да заплашваме никого, и няма да го създадем. Нещо повече - ние не можем да заплашваме. Знаем кой стои против нас, тъй че се хвърлим в някакъв спор, в някаква война... изобщо не е в полза на Беларуската страна. Така че Западът може да спи умерено ", означи диктаторът.

Той упрекна Вашингтон, че подклажда напрежението сред Русия и Украйна.

" Съединени американски щати желаят да се възползват от момента, обвързва съдружниците със себе си и да удави Русия във война с Украйна. Това е тяхната цел - да се разправят с Русия и след това с Китай ", настоя Лукашенко.

Според него украинският му сътрудник Володимир Зеленски е зависещ на Съединени американски щати.

" Днес не Зеленски ръководи Украйна - без да ми се наскърбява, по този начин мисля аз, може и да бъркам ", посочи той и добави, че американският президент Джо Байдън може да " постави завършек на всичко за една седмица ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР