Специалната военна операция е на кръстопът. Има два сценария кога

...
Специалната военна операция е на кръстопът. Има два сценария кога
Коментари Харесай

Цариград: Спецоперацията е на кръстопът, има два сценария и най-вероятният е негативният

Специалната военна интервенция е на кръстопът. Има два сюжета по кое време ще завърши спецоперацията. И двата разновидността бяха оценени от Тимур Шафир. Според него най-вероятният от тях е отрицателният: „ За страдание клоня към второто “.

Според шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс той изцяло схваща желанието на съветския президент Владимир Путин в Украйна, акцентира икономическият наблюдаващ на телевизионния канал Юрий Пронко в емисията на " Цариград ".

" Шефът на външното разузнаване на Съединени американски щати сподели по какъв начин Кремъл, съгласно него, вижда продължаването на спецоперацията. Той е уверен, че Москва ще се бие, с цел да умори врага ", споделя той.

Тоест Путин желае да накара времето да работи за него и да стартира играта в дълготраен проект. Позицията на Бърнс в ефира на програмата беше оценена от секретаря на Съюза на публицистите на Русия, интернационалния политолог Тимур Шафир.

Той уточни, че шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ преди този момент е работил като посланик и е бил американски делегат в Русия. Тоест той има компетентността да се опита да пресметне стъпките на Москва.

Сензацията не се случи.

В случая обаче Бърнс надали е разкрил някаква загадка. Сценарият, който той разказа, и по този начин изглеждаше най-вероятен, сподели събеседникът на " Първи съветски ".

Експертът съобщи, че това изказване не наподобява като свръхсекретна информация на Централно разузнавателно управление на САЩ, защото към този момент е ясно, че Русия е подготвена за дълга игра.

Той уточни, че в този момент се обмислят съществено две варианти по кое време СВО може да завърши. Според първата всичко ще свърши до лятото. Втората допуска, че спорът ще се проточи дълго време, ще има проблясъци, ще има избледняване, само че тлеещата борба ще продължи.

" За страдание клоня към втория сюжет. Убеден съм, че сегашната обстановка ще продължи още дълго време ", споделя специалистът.

" Убеден съм, че западното общество към момента не е готово да осъзнае, че е въвлечено в доста нечовешка и стопански губеща игра против Русия. Това схващане ще пристигна при хората в Съединени американски щати и Европа не по-рано от година или даже след две. Това е минималният период ", уверен е Шафир.

Киев заплашва с офанзиви

За обстоятелството, че всичко няма да свърши толкоз скоро, колкото ни се желае, свидетелстват и известия от Киев. Така съветникът на ръководителя на кабинета на украинския президент Михаил Подоляк сподели, че до началото на лятото въоръжените сили на Украйна сякаш ще преминат в огромно нахлуване.

Въпреки това, тези закани не би трябвало да се одобряват прекомерно съществено, поради настоящото положение на украинските сили. Най-вероятно това е безполезна изразителност от киевския режим.

Многократно сме се убеждавали, че изказванията на украинските военачалници, политолози и висши ръководители костват тъкмо толкоз, колкото хартията, на която са написани, акцентира специалистът.

Юрий Пронко обаче напомни, че по време на взаимна конференция на френския президент Еманюел Макрон и английския министър председател Риши Сунак, страните са удостоверили, че измежду задачите на двете страни е продължаването на помощта за Киев, с цел да могат въоръжените сили на Украйна започнете атака.

" Моля за опрощение, - означи в отговор събеседникът на Цариград, - само че за какво ни хрумна, че думите на тези господа са по-ценни от изказванията на нашите украински контрапартньори? "

Европа има користни ползи

Шафир е уверен, че първичната задача, пред която са изправени Макрон и Сунак в подтекста на спора в Украйна, не е ефикасна помощ за Киев, а просто актуализиране на личните им военни хранилища и засищане на военно-промишления комплекс на Европейски Съюз.

А във Англия този проблем е доста по-остър. Натискът върху премиера на Обединеното кралство е доста по-силен, в сравнение с върху френския водач.

" За Лондон и Париж е жизненоважно да обновят военните си хранилища, да обновят въоръженията си. Къде ще отидат всички остарели оръжия ", пита специалистът.

" Преди това бяха изпратени в Ирак, преди този момент - в Сомалия и някъде другаде. Сега се появи Украйна. За европейските управляващи не е толкоз значимо къде тъкмо да изхвърлят изведеното от употреба съоръжение ", - заключи източникът на " Първи съветски ".

Повече информация за вероятностите за развиване на СВО е във видео версията на програмата " Цариград ".

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР