Специална работна група в руската Държавна дума разработва законопроект, който

...
Специална работна група в руската Държавна дума разработва законопроект, който
Коментари Харесай

В Русия ще конфискуват коли на улични състезатели

Специална работна група в съветската Държавна дума създава законопроект, който планува по-строги санкции за участници в незаконни надпревари и систематични причинители на груби нарушавания. Над новата нормативна база ще се трудят освен депутати, а също и Министерството на вътрешните работи, Главна прокуратура, специалисти от научната област и представители на публични организации.

Законопроектът планува основаването на нов член в Закона за придвижване по пътищата, озаглавен "Хулиганство ". Съдените по него освен ще лежат дейно в пандиза, а и ще се простят с "оръжието на закононарушението ", т.е. с колите си.

Едновременно с това съветските депутати ще работят над "осветляването на уличните надпревари ", оповестява "Известия ". Ще бъдат готови оферти за оборудването на специфични уреди за гонки, където водачите ще могат да утоляват жаждата си за скорост изцяло законно.

Идеята поддържат и специалисти, съгласно които вместо да бъдат преследвани, уличните състезатели би трябвало да получат опция да упражняват обичаните си занимания легално посредством основаването на подобаваща инфраструктура и проведени шампионати.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР