Специална работна група ще проучи необходимостта от строителството на нова

...
Специална работна група ще проучи необходимостта от строителството на нова
Коментари Харесай

Умуват за строителството на нова сграда за Математическата гимназия в Пловдив

Специална работна група ще изследва нуждата от строителството на нова постройка на Математическата гимназия. Решението пловдивският Общински съвет взе на последната за годината си сесия през днешния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

До тук се стигна след писмо от Алина Сомова - шеф на МГ " Акад. Кирил Попов ", по отношение на изказванието, че в тригодишната бюджетна прогноза на община Пловдив са планувани средства за градежа на нова постройка. Директор Сомова декларира, че не желае да се спекулира с очакванията на хиляди хора; повдигнатият проблем също по този начин е обвързван с нуждата от прекосяване на едносменен режим на образование в училищата; регистрира се и нуждата от обезпечаване на независима постройка на ОУ " Драган Манчов ", с което гимназията дели едни пространства.

" Ще желаеме от Министерството на образованието да взе участие доста интензивно, да се включат в процеса, да се усещат ангажирани. Всеки път, когато се видим с министъра, коментираме темата за пловдивската Математическа гимназия ", съобщи по този мотив кметът Иван Тотев и разясни, че това взаимоотношение е значимо, тъй като за плана ще се търси държавно финансиране.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР