Специална пощенска марка Първо Българско председателство на Съвета на ЕС“

...
Специална пощенска марка Първо Българско председателство на Съвета на ЕС“
Коментари Харесай

Пуснаха пощенска марка за Председателството

Специална пощенска марка „ Първо Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз “ валидираха министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова и на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски. 

Тиражът на пощенската марка е 62 000 броя и тя ще е част от формалните дарове, които България ще даде на гостите на председателството. 



„ Марката има своята колекционерска стойност, която с годините ще се покачва и през 2031 година, когато България ще поеме своето второ председателство, ще издадем и втора “, съобщи министър Павлова. Тя добави, че в ерата на цифровата връзка и IT-технологиите, в издаването на марка има нещо сантиментално, тъй като всеки би се зарадвал да получи картичка с пощенска марка, освен цифрова.

„ Затова формалната преписка, която ще водим по време на Българското председателство и на хартия, също ще бъде изпращана със специфичната пощенска марка “, сподели още министър Павлова. Тя благодари на художника Тодор Ангелиев, основател на логото и визуализацията на марката за Българското председателство. 

„ Имаме достойнството през днешния ден да валидираме пощенска марка, която ще бъде визитната картичка на Българското председателство, съобщи по време на церемонията министър Московски. Той уточни, че пощенската марка е една дребна енциклопедия, съдържаща в себе си събитията и обстоятелствата от значимите за България дати. „ Освен пощенската марка за председателството, успяхме да запазим и домейни на кирилица, с цел да имаме опция да разпространим писмеността, която употребяваме, по целия свят и Европа “, добави министър Московски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР