Специална платформа, на която ще има подиум, монтирано видеонаблюдение и

...
Специална платформа, на която ще има подиум, монтирано видеонаблюдение и
Коментари Харесай

Вдигат подиум за изявления на депутатите в бившия Партиен дом

Специална платформа, на която ще има подиум, инсталирано видеонаблюдение и монитори, ще бъде построена до новата пленарна зала на Народното събрание в някогашния Партиен дом. Това излиза наяве от социална поръчка, оповестена от администрацията на Народното събрание, която е на стойност от 102 000 лева и е за планиране, контрол и създаване на мястото за изказвания на депутатите пред медиите, оповестява Монитор.
Изявленията пред медиите ще се дават на подиум от 20 квадратни метра, който ще се инсталира върху железна структура. Ще има рампа за хора в неравностойно състояние, а зоната ще е със звукоизолиращи материали, тъй че изказванията пред медиите да не пречат на съвещанията на депутатите вътре в пленарната зала. Наред с това ще има видеонаблюдение и два типа монитори – звукови за оратора и елементарни, на които медиите могат да следят самата конференция. Срещу къта за брифинги пък ще има място за публицистите с микрофони за задаване на въпроси, място за телевизионните оператори, които да снимат изказванията, и уместно осветяване. Предвижда се всичко да бъде готово до есента, когато се планираше депутатите да се реалокират в новата пленарна зала.
Наред с това са пуснали и още няколко поръчки. Едната е за малко над 82 000 лева и касае периодически прегледи за чиновниците на Народното събрание. Става дума за общо 674 души, като 624 от тях са в София, а 50 в базата за отдих на Народното събрание във Велинград. Около 66 000 лв. пък ще отидат за офис мебели, както и за такива за част от депутатските жилища. В това се включват офис столове за част от депутатските кабинети, бюра, шкафове, контейнери, кревати – единични и двойни, матраци за тях, табли, дрешници, скринове и тоалетки. От броя на мебелите обаче излиза наяве, че няма да бъдат актуализирани доста от служебните жилища на народните представители - сред 4 и 6. Около 130 000 лева пък са заделени за поръчката за хигиенични материали, включително тоалетна хартия, кърпи и почистващи препарати.
По-рано стана ясно, че депутатите ще разполагат и със укритие при въздушна, химическа и всякаква друга офанзива. То ще се намира в подземията на някогашния Партиен дом. Предстои убежището, което е налично и сега, да бъде главно ремонтирано против 462 хиляди лв. без Данък добавена стойност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР