Специална комисия избра победителя в конкурса за лого на Съвета

...
Специална комисия избра победителя в конкурса за лого на Съвета
Коментари Харесай

Съветът на децата вече има свое лого


Специална комисия избра спечелилия в състезанието за лого на Съвета на децата. Предложението на ученика от гр. Карнобат Абдулуахаб Фахир Жабаси единомислещо бе класирано преди всичко, оповестиха от ДАЗД.

Момчето даже е описало по какъв метод неговото лого е обвързвано с активността на детския съвещателен орган към ръководителя на ДАЗД: „ Стилизираното глухарче е знак на детските фантазии и копнежи, на другарството. Малко цвете, което разпръсква благополучие и вяра. Но може да бъдат и деца, седнали към маса, на друга възраст, с разнообразни ориси, със свои фантазии и отзиви, обединени от обща идея – да споделят своя опит и дружно да намерят решение на проблемите. Добитата мъдрост и ползотворните хрумвания ще се разпилян, с цел да засеят зрънцето на вярата “.

Второ място е за творбата на 9-годишния Георги Димитров от ОУ „ Братя Миладинови “, гр. Бургас. А трето – за предлагането на Петя Димитрова (7 г.) от гр. Русе.

Специална грамота ще бъде връчена на ОУ „ Братя Миладинови “, гр. Бургас, за максимален брой подадени рисунки.

Комисията за избор на лого бе формирана от представители на Съвета на децата, преподаватели по изкуствата в междинното и висшето обучение и специалисти. Оценките на журито се базират на следните критерии: интерпретация на тематиката /идеен план и яснота/, креативност и автентичност на творбата, повсеместност на посланието.

Целта на състезанието беше необятен кръг от деца да се срещнат с активността на Съвета на децата и да пресъздават по най-хубавия метод неговата същина и роля в живота на младежите в страната.

Награждаването на спечелилите ще се организира до края на м. юни 2018 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР